Sepang pantai emas adalah melarikan diri yang hebat, terutamanya jika anda tinggal di Kuala Lumpur dan merancang untuk melakukan sesuatu yang lain daripada membeli-belah di pusat membeli-sama dan pusat-pusat hiburan sama seperti KLCC, Pavillion atau Sungai Wang Plaza. Selepas pantas mon-fri di Kuala Lumpur, berehat jauh percutian cuti hujung minggu hanya dalam jarak memandu ke Sepang pantai emas.

sepang-gold-coast-trips

Sepang Gold Coast telah diisytiharkan sebagai syurga pantai yang paling lama di Asia. Terletak di Pantai Bagan Lalang iaitu kira-kira 60 – 75 minit (kira-kira 80+ km) dari Kuala Lumpur, 45 minit dari Putrajaya dan 25 minit dari KLIA.

Cara terbaik untuk pergi Sepang Gold Coast dari Kuala Lumpur?

Pandu arah KLIA (Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur)

  • Ambil perhatian, baik sebelum KLIA, terdapat perubahan ke Sepang F1 Circuit / LCCT (terminal penerbangan kos rendah)
  • Go Betul lurus, apabila anda sampai ke Sepang F1 Circuit, mencari tanda-tanda untuk beralih kepada Sepang Gold Coast. (Anda tidak ingin terlepas, jadi memandu perlahan-lahan dan terus ke lorong kiri.)
  • Sebaik Sahaja anda boleh lihat Sepang F1 Circuit adalah untuk sebelah kanan anda, teruskan lurus sehingga anda melihat lampu isyarat persimpangan silang, Belok kanan (mencari papan tanda yang mengatakan “Sungai Pelek”)
  • The jalan raya kini akan menjadi sedikit lebih sempit, hanya berpegang kepada tandatangan untuk “Bagan lalang, Sepang pantai emas atau Sg Pelek”.
  • After Agak lama memandu, anda boleh melihat signture untuk “Seri Malaysia”, berpegang kepada papan tanda dan anda tiba.
  • While Kembali pulang ke Kuala Lumpur, menjadi-berhati-hati dan tidak pergi mengambil jalan Klang.
  • On Perjalanan ke Sepang Gold Coast, anda akan melihat banyak gerai-gerai di sepanjang jalan yang menawarkan “Buah Naga”. Bagi sesiapa yang baru untuk Buah Naga, anda benar-benar perlu membeli beberapa untuk mencuba. Mereka jual berkualiti lebih murah dan lebih baik (manis!).

Bagi kebanyakan orang yang melawat Sepang Gold Coast, mereka akan membuat beberapa hentian. Selepas anda telah menyemak di hotel (bagi mereka yang bermalam), anda sebenarnya boleh memandu ke Tanjung Sepat (sekitar 15minutes drive), cuba untuk mencari Ganoderma ladang (ladang cendawan). Cendawan ini semua segar dan mereka murah! jika anda merancang bbq di depan pantai, ia mungkin bijak untuk merebut beberapa cendawan ini. Dari Grey tiram, Pink, Straw untuk cendawan kepala monyet, semua adalah yang dipetik segar dan penuh supaya anda boleh membawa pulang. Pelbagai kos daripada RM10 untuk 3 paket cendawan Grey Oster (murah!).

 

Ganofarm Sdn Bhd
Lot 700, Jalan Laut Membiru, Taman Pelangi
42800 Tanjung Sepat
Selangor, Malaysia
(Tel: 603-3197 5600)

 

Pandangan matahari terbenam pada waktu petang adalah menarik. Ini adalah masa yang semua perlu merebut kamera mereka dan melakukan beberapa letupan.

Setelah matahari terbenam, anda mempunyai cukup banyak pilihan. Tidak kira yang anda mahu mempunyai jamuan makanan laut tempatan, makanan barat dalam suasana romantis atau gaya steamboat Cina. Ia adalah dalam jarak berjalan kaki / memandu. Anda mungkin ingin berehat di pantai pada waktu malam dengan beberapa gelas koktel atau wain. Saya secara peribadi tidak menggalakkan sesiapa pun untuk mempunyai wain mereka di luar bar, jika anda tidak mahu digigit oleh nyamuk menghisap darah.

Keluar dari Kuala Lumpur ke Sepang Gold Coast adalah satu pengalaman yang hebat dan cara yang baik untuk mengecas diri anda!