Miniature Wonders Art Gallery Ipoh, satu lagi tarikan unik di kota Ipoh yang mampu memikat hati anda. Anda pasti setuju bahawa di sini, terdapat banyak tarikan menarik yang berbeza daripada yang lain di bandar ini.

Setelah anda menjelajahi kehidupan moden di kawasan bandar dan di seluruh negara, datanglah ke Miniature Wonders Art Gallery Ipoh untuk mengalami suasana diorama yang mengagumkan yang membawa anda kembali ke zaman dinasti di negara China!

Muzium ini menawarkan lebih daripada satu diorama, dengan 2 tingkat penuh karya seni ini menjanjikan pengalaman luar biasa. Anda akan terpukau dengan keperincian setiap diorama yang menyentuhkan seperti lipatan baju dan ekspresi wajah di kalangan patung-patung yang diatur dengan sempurna.

Memang sukar untuk menyaksikan semuanya dalam sekali pandang, tetapi jangan risau, pemilik muzium ini menggalakkan anda untuk merakam video atau mengambil gambar sewaktu melawat. Dengan begitu, anda boleh menghayati kembali keindahan diorama ini dengan lebih terperinci pada bila-bila masa.

Mari sertai kami di alamat 49, Jalan Market, Ipoh, Perak. Kami beroperasi setiap hari dari jam 8.30 pagi hingga 6.00 petang. Masuk ke galeri ini adalah percuma, tetapi untuk melihat diorama di tingkat atas, hanya dikenakan bayaran RM5 sahaja. Jadi, jangan lepaskan peluang untuk menyaksikan keindahan seni Miniature Wonders Art Gallery Ipoh yang membawa anda ke zaman dinasti di negara China!