Apabila anda menggemari pengembaraan ke tempat-tempat unik dan suka meneroka destinasi baru, maka Tasik Cermin Gunung Rapat adalah antara tempat yang wajib anda kunjungi. Tasik ini bukan sahaja tidak menerapkan konsep tarikan ‘formal’, malah tiada siapa yang menjaga atau mengawalnya. Anda perlu bersedia untuk meneroka dengan sebaik-baiknya.

Bagi menuju ke kawasan tasik yang menakjubkan ini, anda akan menghadapi cabaran untuk mencari lokasinya yang tersorok. Ia memang benar-benar memerlukan semangat penerokaan dan kemahuan untuk sampai ke destinasi ini.

Setelah tiba di kawasan tasik, anda akan melalui sebuah gua yang agak gelap, tetapi jangan risau, cahaya yang redup akan membimbing langkah anda menuju ke hujung gua. Jika tidak yakin, adalah lebih baik anda tidak meneroka gua ini seorang diri.

Tetapi, setibanya di hujung gua, segala keraguan akan hilang seketika apabila mata anda disajikan dengan pemandangan indah tasik yang memukau di hadapan. Keunikan tasik ini akan membuatkan anda terpesona dan pastikan anda mengabadikan keindahan ini dalam foto sebagai kenangan manis dalam perjalanan anda.

Jadi, datanglah ke Tasik Cermin Gunung Rapat yang terletak di Persiaran Pinggir Rapat 5a, 31350 Ipoh, Negeri Perak. Mari nikmati pengembaraan yang penuh misteri dan keindahan semulajadi yang tidak dapat diungkapkan dengan kata-kata!