Jika anda mencari pengalaman seperti di Disneyworld di Malaysia, Movie Animation Park Studios (MAPS) adalah salah satu destinasi yang dapat memberikan keseronokan seumpama di Disneyworld. Jangan anggap remeh, taman animasi ini menawarkan pelbagai aktiviti menarik yang patut dicuba!

MAPS terbahagi kepada 6 zon dengan tema yang unik, serta menawarkan 25 tarikan interaktif dan 15 permainan seronok untuk dinikmati!

Antara tarikan menarik yang ada di sini termasuklah BoBoiBoy 4D Adventure Theatre, The Smurf Theatre, Space X-Plorers, Hyperspin, Space Face, Coral Kingdom dan banyak lagi!

Keenam-enam zon tema yang tersedia adalah Animation Square Zone, Dream Zone, Blast Off Zone, Live Action Zone, Lakeside Zone dan Fantasy Forest Zone. Pelbagai pilihan menanti anda! Jadi, jangan lepaskan peluang ini jika anda bercuti di Ipoh!

Alamat MAPS terletak di 3, Persiaran Meru Raya, 31200 Ipoh, Negeri Perak. Lokasinya mudah diakses dan sesuai untuk seisi keluarga.

Waktu operasi MAPS adalah seperti berikut: Isnin – Khamis kecuali Rabu (4.00 petang – 12.00 pagi) | Jumaat, Sabtu, Ahad, Cuti Sekolah, Cuti Umum (10.00 pagi – 12.00 pagi) | Rabu kecuali Cuti Umum & Cuti Sekolah (Tutup).

Dengan pelbagai tarikan menarik dan zon tema yang menarik, MAPS adalah destinasi yang wajib dilawati untuk mereka yang mencari pengalaman hebat dan memenangi hati dalam suasana animasi dan keceriaan. Jadi, jangan lepaskan peluang untuk menerokai dunia animasi di Movie Animation Park Studios!