Top Pantai Tengah Restaurants

Walaupun kawasan Pantai Tengah adalah tidak seperti yang dibangunkan sebagai Pantai Cenang, ia juga mempunyai banyak restoran besar jenis yang berbeza. Keseluruhan tempat yang santai dan begitu juga restoran. Tidak seperti di Cenang, kebanyakan restoran di Tengah berada di tepi jalan bukan pada pinggir pantai. Walaupun pada waktu siang yang paling kekal agak kosong dan suram, pada waktu petang mereka musim bunga ke dalam tindakan dengan ramai pelancong membanjiri kedai-kedai makan.

langkawi-pantai-tengah

Malah sebelum ini, jika saya melawat restoran terletak di kawasan Sun Mall pada sebelah petang untuk mengambil makan tengah hari, memasuki saya mendapati saya satu-satunya orang di sana dan tidak dapat melihat walaupun pelayan. Yang keliru sama ada restoran itu sebenarnya terbuka, saya mengambil keputusan untuk keluar. Walau bagaimanapun, apabila saya kembali kemudian pada waktu petang, tempat itu sibuk dengan pelancong dan pelayan di pakaian berwarna-warni mereka.

Beberapa restoran di Pantai Tengah tidak mudah untuk mencari dan boleh terletak di dalam hutan hujan sedikit atas bukit, atau boleh menjadi di belakang bangunan di tepi jalan menjadikan mereka sukar untuk melihat dari jalan utama. Walau bagaimanapun, sesetengah restoran tersembunyi seperti itu boleh menjadi permata sebenar anda cari.

Berikut adalah semua restoran besar di Pantai Tengah bersama-sama dengan persembahan mereka, suasana, lokasi dan banyak lagi. Restoran-restoran yang dianjurkan dari bajet untuk pertengahan kepada kelas atas.

Restoran bajet yang besar di Pantai Tengah

Fat Mum Restoran Makanan Laut
(Category: Belanjawan, Masakan: Cina)
Ini adalah bajet restoran yang bagus Cina terletak di dalam lorong yang walaupun papan besar dengan menu dipamerkan betul-betul di jalan utama. Oleh itu, anda tidak akan terlepas restoran ini yang agak popular dengan pelancong dan penduduk tempatan. Masakan tukang masak rumah mereka hidangan Cina, terutama makanan laut adalah benar-benar bagus. Salah satu hidangan yang sangat popular di sini ialah 'mi terbakar' di mana ia disampaikan kepada api. Terdapat peruntukan untuk kedua-dua makan udara tertutup dan terbuka. Ia terbuka untuk makan tengah hari & makan malam, walaupun kadang-kadang ia masih ditutup semasa musim rendah.


Boom Boom Corner View Restaurant
(Category: Belanjawan, Masakan: India & Pakistan)
Restoran ini terletak di sudut di mana jalan-jalan utama Cenang dan Tengah bertemu (iaitu pemberian minyak suci di Jalan Pantai Cenang dan Pantai Tengah Jalan). Ia dengan itu qute mudah diakses dari kedua-dua Tengah dan kawasan Cenang, dan terletak berhampiran dengan Aseana Hotel. Restoran ini ditandai dengan kanopi merah terang dan di dalam lampu merah malap.

Walaupun ia menghidangkan pelbagai makanan India & Pakistan, beberapa tambang terbaik termasuk hidangan Tandoori yang dibuat daripada tanah liat ketuhar seperti Tandoori Ayam, Tikka, Naan, Tandoori Roti dan lain-lain khusus lagi di sini adalah item beras & daging dipanggil Byriani (kedua-dua ayam dan kambing). Terdapat juga hidangan vegetarian. Juga mencuba minuman tempatan berasaskan teh panas dikenali sebagai Teh Tarik yang agak popular di sini. Restoran ini hanya berfungsi Malam. Waktu Buka: 18:00-22:30, semua hari-hari dalam seminggu. Mereka menerima kad kredit.

Restoran gred dan barjet sederhana di Pantai Tengah

Sheela's Restaurant
(Category: Julat-Pertengahan, Masakan: Asia & Eropah, Loc: Pantai Tengah)
Seperti namanya, restoran ini dimiliki oleh Sheela yang telah mewujudkan suasana taman yang indah untuk restoran beliau yang merupakan hak boleh dilihat dari jalan utama di kawasan itu. Anda boleh memilih untuk duduk betul di bawah pokok yang tinggi atau di ruang terbuka. Terdapat juga kawasan yang dilindungi untuk tempat duduk. Sheela menjaga teh masakan Melayu asli manakala Willy adalah tukang masak untuk masakan Eropah Jerman dan lain-lain restoran berkhidmat. Keseluruhan suasana yang sangat mesra dan santai. Ia dibuka untuk makan malam sahaja.

L'Osteria
(Category: Julat-Pertengahan, Masakan: Itali)
Mempunyai kedua-dua tempat duduk dalaman dan luaran, restoran ini menyajikan tambang Itali yang besar. Antara kegemaran di sini termasuk sup makanan laut dan pasta, dan juga pizza disediakan kayu dipecat ketuhar. Atmosfera adalah santai dan santai dan perkhidmatan yang bagus & friendly. Mereka juga mempunyai bar dipenuhi dan pilihan baik wain.


Chinese Kung Fu Restaurant
(Category: Julat-Pertengahan, Masakan: Cina & Thailand)
Hidangan makanan di sini. Anda boleh memilih daripada makanan laut hidup dan ia akan dimasak untuk memerintahkan. Bahan-bahan segar yang digunakan. Minta Sam, orang yang berjalan restoran dan beliau akan membantu anda dengan kepakaran hari. Sam adalah peminat setia bintang Kung Fu Bruce Lee yang terbukti dengan begitu ramai di antara gambar-gambar di dinding. Salah satu hidangan kegemaran teratas di sini ialah udang cili bawang putih harimau. Restoran ini terletak betul-betul di jalan utama ke arah utara Pantai Tengah, dan mempunyai suasana yang selesa dan santai yang bagus. Ia terbuka untuk makan tengahari dan makan malam.

Cactus
(Category: Julat-Pertengahan, Masakan: Asia & Barat)
Ini adalah restoran asas Jenis terbuka yang terletak dalam suasana taman yang subur. Satu laluan yang singkat melalui bidang yang membawa kepada restoran yang mesra dan santai ini. Ia menghidangkan pelbagai jenis makanan Asia dan Barat disediakan daripada ayam, daging lembu, ikan, ketam, sotong dan lain-lain Lihatlah bumbung dan anda akan melihat komen dari pengunjung tulisan tangan yang telah disimpan selama ini. Ia terletak bertentangan dengan Holiday Villa Resort dan dibuka untuk sarapan, makan tengah hari dan makan malam.

fatCupid
(Category: Julat-Pertengahan, Masakan: Melayu / Australia, Location: Pantai Tengah)
Ini adalah restoran dan sebahagian yang agak baru hotel La Pari Pari itu. Ia terletak di belakang blok Matahari Mall dan oleh itu tidak mudah ketara. Perkhidmatan ini sangat ramah. Mereka pakar dalam masakan Melayu dan Australia. Satu khusus di sini ialah hidangan fusion Nyonya (campuran masakan Cina dan Melayu). Restoran ini menyajikan sarapan, makan tengah hari dan makan malam.

Papa Restoran
(Category: Julat-Pertengahan, Masakan: Iran)
Terletak ke arah utara Pantai Tengah di tepi jalan (berhampiran dengan La Chocolatine), restoran ini kelihatan seperti sebuah kedai makan biasa dari luar. Walau bagaimanapun ia berfungsi rumah besar dibuat makanan Iran termasuk kebab. Ia dikendalikan oleh sebuah keluarga Iran. Terdapat juga ruang kecil luar (hanya kira-kira satu jadual selama empat) untuk makan terbuka bersebelahan dengan pintu masuk. Hidangan makan tengah hari dan sarapan pagi.


Restoran mewah di Pantai Tengah

Unkaizan
(Category: mewah, Masakan: Jepun, Location: Pantai Tengah)
Yang ini adalah sedikit jauh dari hab utama Tengah, tetapi juga bernilai melawat. Terletak sedikit bukit dalam persekitaran hutan dan menghadap ke laut, ini adalah salah satu restoran-restoran terbaik Jepun di kawasan itu. Dengan menu yang luas, mereka adalah pakar dalam Sushi & Shashimi hidangan serta gril arang. Ia terbuka untuk makan malam.

Sagar
Ini adalah utara India yang sahih restoran yang berkhidmat kedua-dua makanan vegetarian dan bukan vegetarian. Ia ditubuhkan dalam suasana taman yang indah. Anda boleh makan di ruang terbuka atau di ruang makan berhawa dingin, atau bahkan di kabana peribadi. Restoran ini boleh duduk 250 Sebahagian daripada hidangan termasuk naan, ayam tandoori, cili paneer, ikan methi, kebab pinggan campuran, tikka ayam dll pencuci mulut mencuba jamum Gulab, Pista kulfu dan gajaar ka halwa. Mereka adalah dibuka setiap hari 11:00-23:00.
Alamat: Lot 1666 Pantai Tengah. Telefon: + 6012-9423213

Sunsutra
(Category: mewah, Masakan: Fusion Asia & Barat)
Ini adalah sebuah restoran up-pasaran yang terletak di Kompleks Sun Mall di Tengah. Restoran dengan hiasan avant-garde yang unik dengan tengah-tengah bumbung mendedahkan langit, sofa dan kerusi menjadikan pengalaman makan yang unik. Ia mempunyai The Sun Retro Bar dan Kelab SunKarma di sebelah sama ada. Terdapat banyak hidangan yang inovatif disampaikan oleh Sunsutra. Beberapa item tandatangan termasuk Lamb Shank dan Cake Chocolate Lava. Ia dibuka hanya untuk makan malam.