The Loaf Bakery & Bistro

The Loaf adalah kedai roti utama di pulau itu dan juga berfungsi sebagai sebuah bistro menawarkan menu yang komprehensif barat ala-carte untuk sarapan pagi, makan tengah hari dan makan malam. Cawangan pertama dan asal bermula pada tahun 2006 yang terletak di Quay Perdana di Telaga Harbor Park. Selepas itu mereka telah membuka beberapa cawangan di tempat yang berbeza di Malaysia. A outlet kedua telah datang baru-baru ini di Langkawi di Cenang Mall di Pantai Cenang.

langkawi-perdana-quay-theloaf-02
 
Pada teras, The Loaf adalah kedai roti yang menghasilkan produk roti buatan tangan yang sangat baik seperti roti, pastri, biskut dan jem menggunakan kaedah tradisional tetapi kompleks Jepun. Mereka telah menggunakan bahan-bahan kimia yang berkualiti tinggi percuma dan yang kedua-dua import dan tempatan diperoleh.

 Keluar utama di Perdana Quay adalah di boardwalk dan menghadap ke pelabuhan. Ia mempunyai tempat duduk pintu dalaman dan keluar. Tetapi pada waktu siang, keselesaan berhawa dingin di dalam akan menarik kebanyakan tetamu dalam dan mengisi kerusi. Seperti yang anda berjalan di pintu, ada sofa di sudut yang betul. Mereka adalah kerusi pertama untuk mendapatkan menyambar. Walau bagaimanapun kerusi di luar menawarkan pemandangan indah air dan aktiviti di boardwalk. Ideal di waktu malam.

Terdapat kaunter kaca di dalam dengan pelbagai jenis roti, kek dan pastri yang dipamerkan. Anda boleh sama ada turun ke kaunter kaca dan mendapatkan barangan untuk diri sendiri, atau hanya duduk dan membiarkan pelayan mengambil pesanan anda. Perkhidmatan ini cukup baik dan mesra. Suasana yang santai dan sangat selesa. Tandas juga bersih dan terawat dengan baik.

langkawi-perdana-quay-theloaf-03
 
Bakery Products
Jadi apa jenis produk roti yang anda dapat di The Loaf? Sebenarnya Banyak ...
Dalam roti anda mendapat jenis brioche, roti mentega, croissant, quiche & tart, roti keras separuh, roti keras dan roti lembut. Mereka datang dengan pelbagai perisa dan persediaan. Antara kegemaran kami adalah puff tuna, keju bawang gajus kacang, dan sudah tentu roti bawang putih yang besar.

Dalam kek & pastri terdapat pelbagai jenis Rolls Nama (segar, lembab, kaya, berkrim dan gulung gebu yang datang dalam lima perisa yang berbeza), kek paun coklat dan kek paun campuran buah-buahan. Dan terdapat pelbagai jenis cookies cookies seperti koko, biskut bijan hitam atau putih, biskut kelapa, kuih marmar dan lain-lain
 
Dan terdapat beberapa kek kecil di cawan (berharga antara RM 3-4) dengan perisa yang berbeza dan dengan kelihatan eksotik. Mereka dipanggil Uhuhu.

Makan malam di The Loaf
Baik jika anda mahu makan di sini, anda akan terkejut dengan pelbagai hidangan Barat dan Itali mereka berkhidmat. Kami suka makanan.
 
Dalam permulaan anda mempunyai pilihan salad atau sup (lebih kurang RM18 - 25).
Antara kursus-kursus utama yang besar adalah Perlahan Panggang Ayam payudara (RM38.00), daging cincang gulung Juicy Steak (RM 34.00), lada Salmon (RM 44.00), Lamb Chop Curry (RM 40.00), Rib Eye Steak (RM 50) dan lain-lain.

Anda juga boleh memilih daripada pelbagai Pasta Carbonara seperti (RM 32.00), Bolognaise (RM 28.00), Presto Pesto Pasta (RM 26.00), Cili Udang (RM 32), Ayam Pasta (RM 28.00), Sotong Dakwat Pasta (RM 32.00 ) dan lain-lain
 
Dalam pencuci mulut, anda mempunyai pilihan ais krim. Tetapi salah satu kegemaran peribadi kita di sini adalah Kek Lava (RM 18) dan Pan Puding (RM 15).
 
Jika anda mahu makan ringan, mengambil sandwic atau pembalut.
 
Pakaian:
Kasual.
 
Waktu Buka
Harian 10:00-22:00. Terdapat juga mengambil pilihan.
 
Lokasi & Kenalan
1) C9 Perdana Quay, Telaga Harbour Park, Pantai Kok, Langkawi
Telefon: +604 959 4866; Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
2) Cenang Mall, Lot GF4C & GF4D, Jalan Pantai Cenang, Langkawi Kedah
Telefon: +604 955 1641