The Brasserie Restaurant & Bar

Bahagian yang terbaik The Brasserie adalah lokasinya yang dilengkapi dengan pilihan yang bagus makanan Mediterranean. Terletak di Pantai Cenang, ia mempunyai kedua-dua kawasan tempat duduk dalaman dan luaran. Tetapi para tetamu kembali kebanyakannya datang awal dan mengambil tempat duduk di luar dengan bumbung yang dilindungi, terutamanya lounge sofa luar yang kedua-duanya betul di atas pasir. Salah satu ciri yang didambakan di sini adalah pandangan ajaib matahari terbenam di laut Andaman.

langkawi-the-brasserie-01
 
Tetapi kadang-kadang anda mungkin perlu bertolak ansur dengan para tetamu overexcited datang dan berdiri di hadapan anda mengambil gambar dan menyekat sebahagian daripada pandangan. Tetapi itu okay, suasana keseluruhan kekal indah. Mereka meletakkan pada muzik latar belakang romantis juga. Di dalam tempat duduk mempunyai kerusi kayu dan meja di hadapan bar. Kawasan bar mempunyai poster vintaj Perancis dan juga TV skrin besar. Dan seterusnya ke bar adalah meja pool. Terdapat juga akses internet percuma.

Restoran ini kepunyaan Lorenzo yang juga memiliki satu lagi restoran kelas atas L'Osteria di Pantai Tengah yang menghidangkan masakan Itali yang asli. Jika anda telah makan di L'Osteria, anda mungkin akan suka untuk makan di Brasserie dan juga berharap untuk mendapatkan satu lagi suasana berkualiti dan makanan. Kami tidak kecewa sama sekali, anda tidak akan sama ada. Chef Rennie cukup mahir dan menjaga halus seperti dia menyediakan makanan yang lazat. Malah, di depan pintu masuk utama, anda akan menemui papan hitam kecil di mana Istimewa Chef untuk hari ditulis dengan kapur.
 

langkawi-the-brasserie-02

  
Kali terakhir kami makan di Brasserie, istimewa Chef di lembaga membaca ... Pemulai: sup babat lembu dengan garbanzo, kacang dalam tomato fondue (RM22 setiap ditambah 10% cukai), dan dalam Kursus Utama: Hirisan dada ayam dalam cendawan berkrim sos dengan fettuccine (RM34 ditambah 10% cukai)
 
Brasserie sebenarnya menggunakan set khas dan pilih bahan-bahan dalam masakan seperti zaitun tambahan yang kaya dan yang diimport daging sejuk Selepas anda membuat tempahan, anda akan pertama dihidangkan dengan roti & kayu roti dengan zaitun. Sesetengah hidangan kegemaran kami di sini termasuk stik, makanan laut panggang, ikan dan hidangan pasta. Semasa makan tengah hari mereka berkhidmat lebih kasual termasuk tambang pasta, burger & sandwic dan lain-lain menu makan malam bermula dari pukul 6 petang dan seterusnya.

langkawi-the-brasserie-03

Ini adalah salah satu tempat di mana anda akan mendapat Labu ravioli yang jarang berlaku yang akan dijumpai di tempat lain di pulau itu. Ia diperap dengan salmon dalam sos krim lemon. Pada permulaan anda boleh cuba barang-barang seperti sup ikan, kupang atau Caesar salad. Walaupun restoran yang tidak mempunyai banyak pilihan untuk vegetarian, salah satu pilihan yang hebat adalah untuk pergi untuk salad Yunani sebagai permulaan dan pasta dengan sos arabitta pedas sebagai hidangan utama.

Anda boleh menemani makan malam anda dengan beberapa wain atau bir. Salah satu kegemaran kami adalah yang Sangria ... ia wain putih dihidangkan dengan buah-buahan potong segar. Satu botol Hoegaarden Beer kos RM7.
 
Dalam pencuci mulut, pilihan pertama kami akan caramelized crepes pisang dihidangkan dengan ais krim kelapa. Ia hebat! Menu pencuci mulut juga termasuk nenas tart tatin, biru beri krim brulee, Sicily Cassata semifredo dengan buah-buahan halwa dan lain-lain dan satu lagi item eksotik strawberi ... diperap dengan ais krim strawberi dan sos strawberi.
 

langkawi-the-brasserie-04 
Jika anda mempunyai luar makan malam anda, ia mungkin kelihatan agak gelap walaupun di luar mereka memakai lampu elektrik kecil atau lilin di atas meja. Perkhidmatan ini mesra dan agak cekap. Bahagian agak okay tetapi makanan adalah sedikit di sebelah pricier. Dengan minuman, permulaan, hidangan utama dan pencuci mulut, anda mungkin akan membelanjakan kira-kira RM200 untuk dua orang. Terdapat barbeku dan bufet setiap hari Ahad.
 
Pakaian
Smart kasual.
 
Waktu Buka
Hidangan Makan Tengahari & Makan Malam.
12 tengah hari setiap hari hingga 11:30 petang. The Kitchen ditutup pada 10:30 malam.
 
Lokasi & Kenalan
27 A Jalan Pantai Cenang, Langkawi.
Ia terletak di pantai Cenang di sebalik restoran Tomato Nasi Kandar yang.
 
Phone: +6 04 9551927;
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.