Restoran Top Langkawi

Baik untuk kita, makanan dan makan adalah keutamaan tinggi apabila kami merancang percutian kami di Langkawi. Pelbagai pilihan dan beberapa pilihan tempat makan di pulau itu boleh mengelirukan. Melainkan jika anda tahu dan ia merancang terlebih dahulu, kemungkinan besar anda akan berakhir di suatu tempat dengan harapan yang besar dan keluar dengan menyesal. Ia berlaku kepada kita.

langkawi-top-food-01

 
Hakikatnya adalah bahawa terdapat pelbagai jenis restoran keluarga berlari dan kedai-kedai makan yang telah datang di pulau itu terutamanya di Pantai Cenang, Tengah dan kawasan Kuah. Walaupun sebahagian daripada mereka yang besar, terdapat banyak yang sub-par walaupun mereka mungkin kelihatan menonjol dan menjemput dari luar.
 
Bajet atau restoran murah biasanya pondok atau kedai-kedai makan kebanyakannya menghidangkan makanan tempatan, walaupun terdapat pengecualian. Ramai daripada mereka yang tidak mempunyai lesen mereka sendiri untuk berkhidmat minuman beralkohol akan membiarkan anda berjalan dalam dengan minuman anda sendiri seperti bir jika anda mengambil makanan di sana. Ini kedai-kedai makan kebanyakannya dikunjungi oleh penduduk tempatan dan backpacker. Tetapi seperti yang saya katakan sebelum ini, jika anda tahu orang-orang yang menonjol dari yang lain dan telah membuat jenama mini untuk diri mereka sendiri, anda akan mendapati banyak pelancong kembali di sana.
 
Restoran-restoran pertengahan biasanya berdiri sendiri pertubuhan. Orang-orang yang baik dikendalikan melalui generasi oleh pulau ditubuhkan dan keluarga mereka yang menjaga halus dalam kualiti makanan dan perkhidmatan. Walaupun kebanyakan pakar dalam masakan tertentu, mereka juga cuba untuk menyimpan pelbagai hidangan popular dan gabungan untuk menampung asas yang lebih besar daripada pelanggan.
 
Restoran-restoran kelas atas kebanyakannya sebahagian daripada resort mewah dan hotel, dan mempunyai tema tertentu. Walaupun mereka terutamanya bergantung kepada pelanggan di-rumah, beberapa telah membuat kehadiran mereka dirasai dalam cara yang besar dan menarik ramai tetamu luar juga.
 
Kebanyakan restoran menambah caj perkhidmatan 10% ke atas jumlah bil. Walaupun ia tidak perlu ke hujung di Langkawi, kita sentiasa berbuat demikian (kira-kira 10%) terutamanya apabila kita menerima perkhidmatan yang hebat. Kebanyakan restoran mempunyai kod pakaian smart kasual.

Sebagai sebuah destinasi pelancongan utama di Asia Tenggara, Langkawi telah berkembang dan disesuaikan dengan pelbagai masakan. Makanan laut adalah yang paling popular hampir di semua jenis masakan kerana ia boleh didapati dengan banyaknya dan segar.
 
Masakan yang paling popular di pulau ini masakan Melayu tradisional, dan kemudian diikuti oleh banyak masakan Asia seperti India, China, Thailand, persediaan Barat Jepun dan lain-lain juga mengejar serta ramai orang Eropah juga melawat pulau itu. Tetapi panas & pedas tradisional Makanan Melayu Tempatan masih kekal di atas senarai kegemaran.
 
Dalam bahagian saya di bawah, saya telah mengkaji semula restoran-restoran terbaik di Langkawi yang telah kita mencari selama ini dan semasa percutian keluarga banyak kita di pulau itu. Ulasan di bawah adalah berdasarkan pengalaman kami sendiri dan juga daripada para pengunjung yang datang kembali dan berkongsi pengalaman mereka dengan saya. Semasa membuat penilaian, saya telah mempertimbangkan kualiti makanan, kemesraan layanan dan suasana keseluruhan.
 
Saya telah dikumpulkan restoran atas terhadap jenis masakan dan juga mengatur mereka dengan harga (iaitu bajet, pertengahan, kelas atas) supaya anda boleh mengambil yang berdasarkan pelan hari anda. Dengan setiap penyertaan, saya juga telah menyatakan lokasinya.
 
Untuk semua restoran yang bagus mengikut lokasi, lihat Lokasi Restoran yang bijak di bahagian bawah halaman ini.

Top Langkawi Restoran Hidangan Masakan Melayu & India

masakan-melayu-01

BNZ Sempoy'y Nasi Campur
(Category: Bajet Masakan: Melayu, Location: Padang Matsirat)
A sangat popular nasi Campur kedai makan (campuran beras, mendahului dengan daging, telur, sayur-sayuran dan lain-lain) yang terletak di jalan utama Jalan Padang Matsirat dan berhampiran dengan Masjid. Ini sebenarnya sebuah gerai yang menyajikan pelbagai jenis hidangan Melayu pada harga yang sangat murah. Kedai makan yang telah menjadi kegemaran penduduk tempatan masa panjang.

Kak Yah Kondo
(Category: Bajet Masakan: Melayu, Lokasi: Kuah)
Ini juga adalah kegemaran tempatan. Restoran ini kelihatan seperti sebuah kedai makan di tepi jalan biasa datang hidup pada waktu petang dan jadual yang ditetapkan dalam seterusnya terbuka kepada jalan raya. Ia terletak di belakang pekan Kuah dan menawarkan pelbagai makanan Melayu termasuk makanan laut, nasi Campur, nasi ayam, laksa, roti canai dan banyak lagi. Ia berfungsi Nescafe juga. Buka untuk makan tengahari dan makan malam. Ini adalah salah satu tempat di mana anda boleh datang untuk makanan walaupun pada 1:30 pagi.

Restoran Siti Fatimah
(Category: Bajet Masakan: Melayu, Lokasi: Kuah)
Ini merupakan satu lagi restoran tempatan popular dikunjungi oleh penduduk tempatan. Mereka berkhidmat sarapan pagi dan makan tengah hari dalam gaya bufet. semasa makan tengah hari, lebih 50 masakan Melayu yang berbeza ditawarkan. Tetapi anda benar-benar perlu datang awal, jika tidak ia akan di seluruh. Sesetengah hidangan yang terbaik termasuk panggang atau barangan BBQ ikan atau ikan sambal.
 
Tomato Nasi Kandar
(Category: Bajet Masakan: India & Melayu Lokasi: Pantai Cenang)
Terletak di tengah-tengah busting Pantai Cenang, restoran ini juga menyimpan sibuk dengan pelancong dan penduduk tempatan untuk tambang tempatan dan India murah Muslim. Tempat ini terkenal dengan makanan murah dan bagus itu. Mereka turut menyediakan barangan Tandoori yang dibakar dalam ketuhar tanah serta hidangan Melayu seperti roti canai itu. Penuh kerusi gentian plastik merah dan meja, restoran ini menggunakan sehingga sebahagian daripada kaki lima apabila ia menjadi terlalu sesak. Perkhidmatan ini friendly. Mereka berkhidmat sarapan pagi, makan tengah hari dan makan malam, dan dibuka sepanjang masa.
 
fatCupid
(Category: Julat-Pertengahan, Masakan: Melayu / Nyonya / Australia, Location: Pantai Tengah)
Dibuka pada April 2012, ini adalah sebuah restoran yang agak baru yang dikendalikan oleh tiga sepupu. Restoran ini adalah sebahagian daripada hotel La Pari Pari yang terletak di belakang blok Matahari Mall dan oleh itu tidak mudah kelihatan dari jalan utama. Keith adalah Chef yang khusus dalam tambang Australia dan masakan Malaysia terutama resipi Nyonya ini. Jeremy adalah tuan rumah dan memastikan perkhidmatan yang sangat baik dengan muka yang sentiasa tersenyum. Restoran ini dibuka kepada semua dan menyajikan sarapan, makan tengah hari dan makan malam.
 
The Cliff Restaurant & Bar
(Category: mewah, Masakan: Melayu & Continental, Location: Pantai Cenang)
Restoran ini mungkin mempunyai pandangan yang terbaik pantai Pantai Cennag dan air. Yang menyajikan masakan tradisional Melayu dan Continental, restoran ini terletak di atas tebing berbatu yang memisahkan Pantai Cenang dan Pantai Tengah pantai. Ia mempunyai seksyen restoran, lounge koktel dan tempat duduk taman sebelah luar air. Pemandangan matahari terbenam dari sini kerana anda menghirup koktel anda boleh menjadi sebuah pengalaman untuk diingati.
 
Privilege Restaurant & Bar
(Category: mewah, Masakan: Melayu & Fusion, Location: Pantai Kok)
Walaupun menu yang tidak terlalu rumit, chef Anuar Hassan yang benar-benar menyediakan beberapa Melayu yang besar serta hidangan India, Cina dan Nyonya. Dia menggunakan bahan-bahan bukan tradisional, jadi jangan mengharapkan persediaan tradisional Melayu. Beberapa tawaran unik mereka termasuk samosa kambing penuh daging dengan pesto pudina masam dan yang melampaui batas (sup) pembuka selera. Juga tidak ketinggalan kepada Salad Lotus Root, hidangan itik 5 rempah dan ais krim pisang salai. Restoran ini terletak di tingkat pertama Perdana Quay di Telaga Harbor. Ia menyajikan makan tengah hari dan makan malam. Bar mempunyai menu mengesankan minuman, koktel, bir dan pilihan wain. Atas semua hiasan dalaman adalah salah satu yang terbaik di pulau ini.
 
Ikan Ikan Restoran
(Category: mewah, Masakan: Melayu, Lokasi: Tanjung Rhu)
Restoran eksklusif adalah sebahagian daripada Four Seasons Resort. Ikan dalam bahasa Melayu bermakna ikan. Restoran yang mempunyai kawasan terbuka dek jati besar dengan skala ikan bumbung seperti berfungsi persediaan Melayu yang besar, hidangan makanan laut terutamanya. Terdapat juga pavilion koktel untuk makan di luar dan lounge peribadi di sini. Restoran ini menghadap air laut yang indah di satu pihak dan taman-taman yang subur di pihak yang lain. Suasana yang sesuai untuk makan malam romantik. Restoran ini dibuka hanya untuk makan malam walaupun.
 
The Gulai House
(Category: mewah, Masakan: India & Melayu Lokasi: Datai)
Restoran ini adalah milik The Datai Resort dan terletak jauh di dalam hutan hujan lebat di cerun bukit dan di sebuah kampung seperti penetapan. Restoran dengan seni bina rumah kayu sepenuhnya & terbuka dengan bumbung condong menawarkan suasana romantik luar biasa. Jika anda bersedia untuk pergi sedikit off trek dan mempunyai wang di dalam poket anda, maka restoran ini boleh menawarkan anda satu pengalaman yang sangat menyenangkan dengan kakitangan yang ramah dan berpengetahuan yang, suasana bergaya dan pelbagai masakan India dan Melayu yang disediakan dengan sempurna . Buka hanya untuk makan malam.

 Top Langkawi Restoran Hidangan Masakan Asia & Barat

 masakan-western

 
Coco's Bistro
(Category: Bajet Masakan: Eropah, Location: Pantai Kok)
Dahulunya sebuah bistro gaya terbuka kecil yang terletak di sebuah perkampungan nelayan di luar jalan utama kini telah berpindah ke lokasi baru dan menjadi bistro moden dengan bar. Wanita Coco adalah tuan rumah dan teman lelaki Ireland Steve beliau adalah chef kepala. Atmosfera adalah santai dan kasual. Anda boleh menikmati makanan buatan sendiri baik. Terdapat sebuah bar dan juga minuman dan benar-benar murah. Menyajikan makan malam dan minuman sehingga tengah malam.
 
Sheela's Restaurant
(Category: Julat-Pertengahan, Masakan: Asia dan Eropah, Location: Pantai Tengah)
Dikendalikan oleh pasangan, ini adalah sebuah restoran terbuka yang indah terletak dalam suasana taman dengan pelbagai jenis pokok buah-buahan di sekeliling dan kolam teratai. Tempat ini sesuai untuk makan malam romantis yang tenang. Sheela dirinya telah menanam pokok-pokok dan menjaga mereka. Dia kelihatan selepas persiapan Asia Malaysia dan lain-lain di dapur manakala Willy adalah tukang masak untuk semua hidangan Eropah Jerman dan lain-lain. Sangat bersih dan harga makanan yang sangat berpatutan. Terdapat ruang yang dilindungi dalam kes hujan. Restoran ini menyajikan makan malam.
 
The Brasserie
(Category: Julat-Pertengahan, Masakan: Mediterranean, Location: Pantai Cenang)
Terletak tepat di pantai Cenang di sebalik Tomato Nasi Kandar dan dengan pemandangan indah air, Brasserie menghidangkan pelbagai hidangan Mediterranean yang sangat baik dan juga stik yang besar. Mereka menyediakan pelbagai barangan makanan laut. Restoran ini mempunyai tempat makan dalaman dan luaran. Terdapat juga ruang tertutup dengan papan kolam, TV plasma dan lain-lain untuk hiburan anda mempunyai koktel. Bar menawarkan waktu gembira. Terdapat juga muzik secara langsung pada hari-hari tertentu dalam seminggu. Buka untuk makan tengahari dan makan malam.
 
Red Tomato Restaurant & Lounge
(Category: Julat-Pertengahan, Masakan: Itali & Barat, Lokasi: Pantai Cenang)
Ini adalah restoran yang bagus yang selesa yang terletak di hujung selatan Pantai Cenang. Walaupun ia di jalan utama, pintu masuk ditutup dengan tumbuh-tumbuhan dan pokok-pokok mewujudkan teres luaran yang bagus untuk duduk. Ia menyajikan makanan Itali yang besar termasuk pizza & pasta, serta hidangan Eropah yang lain. Mereka juga membuat jus buah-buahan segar & besar susu kocak. Restoran ini terkenal dengan sarapan barat penuh enak dan sup tomato tebal. Menyajikan sarapan, makan tengah hari dan makan malam.
 
L'Osteria
(Category: Julat-Pertengahan, Masakan: Itali, Location: Pantai Tengah)
Jika anda mencari makanan Itali dalam suasana yang selesa santai, maka ini adalah satu tempat berbaloi mencuba. Selama bertahun-tahun, mereka telah memperoleh reputasi dengan kedua-dua penduduk tempatan dan pelancong. Ramai di sini kembali para tetamu. Mereka membuat Pasta besar (termasuk makanan laut dan pasta walaupun tiram), kayu dipecat pizza nipis dan beberapa hidangan lain Itali yang asli. Bar ini juga dipenuhi dan perkhidmatan walaupun bukan yang terbaik, agak friendly. Saya telah beberapa kali di sini dan terus menikmati suasana dan makanan.
 
Mangoes Bar & Grill
(Category: Julat-Pertengahan, Masakan: Western / Stik, Location: Pantai Kok)
Terletak di luar jalan utama dan dalam suasana taman, ini adalah sebuah restoran yang besar untuk menikmati makan di kawasan terbuka dengan pemandangan indah air. Michele luar negara persiapan dan kakitangan yang ramah beliau menjaga perkhidmatan. Sorotan adalah stik dan tulang rusuk, dan juga salad, kentang goreng, dan pencuci mulut. Mereka berkhidmat makan malam dan sarapan lewat pagi baru diperkenalkan Ahad.
 
The Loaf Bakery & Bistro
(Category: Julat-Pertengahan, Masakan: Bakery & Hidangan Barat, Lokasi: Pantai Kok)
Ini adalah sebuah kedai roti sangat baik di mana pelbagai produk bakeri adalah buatan tangan dengan gaya Jepun dengan bantuan bahan-bahan tempatan & import segar. Ia terletak di Perdana Quay dan menghadapi marina Telaga Harbor. Mereka juga mempunyai outlet di Mall Cenng di Pantai Cenang. The Loaf juga menawarkan menu barat yang sangat baik untuk sarapan pagi, makan tengah hari & makan malam. Beberapa perkara yang popular termasuk sup, salad, kentang goreng, pasta, stik dan lain-lain
 
La Sal Dining at Casa Del Mar
(Category: mewah, Masakan: Asia & Barat, Lokasi: Pantai Cenang)
Restoran kelas atas adalah sebahagian daripada Casa Del Mar Resort. Terletak di pantai Pantai Cenang, kemuncak restoran adalah makan tepi pantai pada kelapa dusun dengan pemandangan indah matahari terbenam. Perkhidmatan yang ramah dan makanan yang besar. Terdapat juga teres yang dilindungi dan makan dalam. Pemilihan wain adalah sangat mengesankan. Menyajikan sarapan, sarapan lewat pagi, makan tengah hari dan makan malam.
 
Nam Restaurant
(Category: mewah, Masakan: Asia & Barat, Lokasi: Pantai Cenang)
Restoran ini terletak di dalam Bon Ton Resort dan dikenali sebagai salah satu pilihan tempat makan terbaik di kawasan Cenang dengan masakan timur dan barat. Mereka turut menyediakan pasta dan hidangan Tapas dan istimewa tempatan Nyonya Piring (Melayu & hidangan fusion Chineese). Walaupun sedikit mahal, hiasan dalaman dan suasana yang membentuk untuk itu. Senarai koktel mengesankan dan sebagainya adalah senarai minuman lain. Menyajikan makan tengah hari dan makan malam dengan menu yang berbeza.

Top Langkawi Restoran Hidangan Masakan Jepun

masakan-japanese
 


Laman Ria
(Category: Julat-Pertengahan, Masakan: Jepun / Melayu, Lokasi: Pantai Cenang)
Terletak di dalam kompleks Muzium Laman Padi Beras, restoran ini adalah satu penyelewengan yang menyenangkan dari banyak restoran yang sibuk di sibuk Jalan Jalan Pantai Cenang. Ia terletak di persekitaran yang tenang & aman dan dikelilingi oleh sawah padi, kolam dan taman-taman herba. Restoran ini dikendalikan oleh pasangan Jepun. Anda mendapatkan makanan Jepun buatan sendiri yang sahih di sini dan juga masakan Cina, Melayu & Thai yang besar. Ini adalah salah satu tempat di mana anda mendapatkan Steamboat - hidangan tradisional Cina di mana daging & makanan laut dimasak betul-betul di meja anda. Restoran ini luas. Ia menyajikan makan tengah hari dan makan malam pada harga yang sangat berpatutan.
 
Unkaizan
(Category: mewah, Masakan: Jepun, Location: Pantai Tengah)
Terletak di persekitaran hutan, sedikit atas bukit dan menghadap ke laut, ini adalah sebuah restoran yang sangat popular Jepun untuk kedua-dua penduduk tempatan dan pelancong. Anda akan melihat kereta lembu di hadapan pintu masuk. Chef Katsuji Takabayashi dengan pengalaman di hotel-hotel 5 bintang ini, membuat Sushi besar, hidangan Shashimi serta arang gril, mi dan pencuci mulut. Menu ini mempunyai senarai lengkap hidangan Jepun. Anda boleh memilih makanan hidup makanan laut anda dari akuarium di-rumah. Restoran ini menghidangkan makan malam sahaja.
 
Top Langkawi Restoran Hidangan Masakan Cina & Thai
 
Orkid Ria Restoran Makanan Laut
(Category: Julat-Pertengahan, Masakan: Cina / Makanan Laut, Lokasi: Pantai Cenang)
Restoran ini berjalan penuh hampir sepanjang masa walaupun kapasiti tempat duduk yang besar. Mereka mempunyai beberapa tangki ikan betul berhampiran pintu masuk dan anda boleh memilih tangkapan hari ini. Namun makanan laut secara langsung kos lebih banyak daripada makanan laut beku. perkhidmatan pantas dan makanan bagus. Mereka akan menyediakan dalam mana-mana gaya yang anda memerintahkan- Melayu, Thai, Cina dan juga Barat. Udang kara dan udang harimau mungkin item yang berlari terpantas di restoran ini. Mereka berkhidmat makan tengah hari dan makan malam.
 
Rose Tea Restaurant
(Category: Julat-Pertengahan, Masakan: Thai, Location: Pantai Cenang)
Terletak di Pantai Cenang Jalan dan melanjutkan sehingga ke pantai ini menyajikan makanan Thai yang sangat baik. Anda boleh makan di ruang terbuka atau tertutup al dengan pemandangan air yang indah. Menu ini agak rumit dan termasuk hidangan ayam, daging lembu, ikan, udang, udang karang, ketam, sotong dan lain-lain Mereka juga berkhidmat bir dan wain.
 
7 Roof Restaurant
(Category: Julat-Pertengahan, Masakan: Cina & Makanan Laut, Location: Padang Matsirat)
Sebuah restoran yang menyajikan masakan yang besar terutamanya Cina dan makanan laut. Mereka juga telah terhad item Melayu di menu. Seluruh bangunan restoran adalah kayu siap dan mempunyai suasana yang mesra bagus. Nama berasal dari tujuh bumbung segi tiga. Ia persediaan dalam suasana taman yang indah.
 
Pahn-Thai Restaurant
(Category: mewah, Masakan: Thai, Location: Pantai Kok)
Restoran ini sebahagian daripada Berjaya Resort. Satu laluan di atas air membawa kepada restoran gaya Thai ini yang terletak di atas tiang dan kanan di atas air laut dengan pemandangan indah di sekeliling. Tetamu datang ke sini terutamanya untuk paparan yang mengagumkan laut, matahari terbenam dan hutan hujan di lereng gunung. Suasana yang sempurna romantis. Walaupun agak mahal, makanan yang baik juga. Hidangan makan malam.
 
Top Langkawi Restoran Hidangan Masakan Turki
 
Ashkim Turki Restoran
(Category: Julat-Pertengahan, Masakan: Turki & Mediterranean, Location: Padang Matsirat)
Restoran ini dengan dalaman yang berwarna terang ini terletak betul-betul bersebelahan dengan Atma Alam Batik Art Center. Walaupun agak baru, restoran menyajikan hidangan besar Turki dan Mediterranean. Antara kegemaran di sini termasuk kebab, harga rendah yang dihidangkan dengan roti, Shish ayam dan lain-lain Ia menyajikan makan tengah hari dan makan malam. Ia juga menawarkan bir, wain dan kopi. Menyajikan makan tengah hari dan makan malam.

Restoran-restaurant mengikut lokasi:
 
(1) Restoran di Pantai Cenang
(2) Restoran di Pantai Tengah
(3) Restoran di Pantai Kok
(4) Restoran di Kuah
(5) Restoran di Padang Matsirat
(6) Restoran di Tanjung Rhu & Teluk Yu
(7) Restoran di Datai Bay Area
(8) Restoran di Kawasan Air Hangat & Kilim