Orkid Ria Seafood Restaurant

Terletak berpusat di Pantai Cenang dan di hadapan pantai Cenang, ini mungkin restoran yang paling popular di kawasan itu. Anda boleh memberitahu bahawa dari orang ramai yang anda lihat mengisi restoran besar ini hampir setiap petang. Restoran ini mempunyai kapasiti kira-kira 250 dan mempunyai beberapa bahagian. Ada apa-apa yang menarik mengenai suasana. Ia restoran gaya Cina yang bersih dan bebas bau.
 
Dari bahagian belakang restoran, anda boleh menonton matahari terbenam yang menakjubkan dari pantai Cenang dan kemudian datang ke sini untuk makan malam anda. Terdapat satu laluan di tepi restoran yang pergi ke pantai Cenang itu. Sebenarnya beberapa meja di hujung mempunyai pemandangan indah laut, tetapi yang paling tidak.

Restoran ini diuruskan oleh sebuah keluarga Cina. Ia bermula sebagai sebuah kedai makan kecil yang rendah hati di Kuah yang ditubuhkan dalam suasana taman Orkid yang baik dan dengan itu nama. Ibu Loh digunakan untuk menyediakan makanan laut segar dalam gaya Cina. Salah satu daripada anak-anaknya adalah seorang nelayan yang digunakan untuk membawa pulang tangkapan segar hari untuk ibunya memasak untuk tetamu.

Apabila ia mula tumbuh dalam saiz, mereka beralih tempat ke Pantai Cenang beberapa tahun yang lalu, tetapi tradisi yang sama yang menawarkan makanan laut segar dan hidangan buatan sendiri yang sangat baik pada harga yang berpatutan terus ke hari ini. Ini telah menjadi faktor kejayaan utama restoran ini.

langkawi-orkid-ria-seafood-restaurant-01


Walaupun rasa semua makanan mungkin tidak sama besar, tetapi satu perkara yang anda mendapat jaminan di sini adalah kesegaran makanan. Malah di depan pintu masuk restoran itu dan di sebelah kanan anda akan melihat akuarium besar menyimpan makanan laut hidup semua jenis termasuk udang besar, udang mantis, udang harimau, kerapu naga, ketam gergasi dan lain-lain

langkawi-orkid-ria-seafood-restaurant-02

langkawi-orkid-ria-seafood-restaurant-03

langkawi-orkid-ria-seafood-restaurant-04

Anda boleh memilih makanan laut yang anda suka dan meminta mereka untuk menyediakan ia dalam gaya yang anda suka. Mereka memenuhi makan individu rasa dan menyesuaikan perasa. Jika anda tidak menentukan apa-apa, mereka akan membuat ia dalam gaya Cina biasa tanpa banyak rempah, yang cara yang paling pelancong suka. Perhatikan bahawa makanan laut yang segar di sini adalah mahal daripada makanan beku.

Sesetengah hidangan kegemaran peribadi kami di sini termasuk keju bakar yang udang kara, udang harimau dengan lada hitam, Tauhu dengan daging ketam, udang nasi goreng dan sayur-sayuran campuran. Kegemaran lain termasuk udang cili harimau, udang galah panggang, Siakap goreng dengan topping eksotik lain-lain Anda juga mempunyai beberapa barangan yang jarang ditemui di tempat-tempat lain seperti timun laut, bass laut dan lain-lain
 
Perkhidmatan ini agak cepat dan mesra, bagaimanapun ia boleh mendapatkan perlahan apabila restoran menjadi penuh. Kebanyakan pelayan adalah pekerja asing tetapi orang-orang yang mengambil pesanan orang tempatan. Orkid Ria menyajikan makan tengah hari dan makan malam.
 

  
 
Kod Pakaian
Smart kasual.
 
Waktu Buka
Buka Harian: 11:00-03:00; 18:00-23:00
 
Lokasi & Kenalan
Orkid Ria Restoran Makanan Laut
Lot 1225, Pantai Cenang, Langkawi
Telefon: 604-955 4128 +; Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.