Laman Ria Restaurant

Saya dapati restoran yang menarik ini dalam satu lawatan kami ke Laman Padi. Ia terletak di bahagian utara Pantai Cenang dan di perkarangan Laman Padi muzium beras.
 
Ia tidak kelihatan seperti restoran biasa. Anda akan berasa seolah-olah anda telah datang ke satu lagi kemudahan daripada Laman Padi apabila anda melihat bumbung ini dilindungi tetapi membuka tempat yang luas. Tetapi selepas anda melihat beberapa meja diletakkan dengan ruang yang baik di antara mereka dan melihat Mari, wanita pelayan wanita Jepun menghampiri anda dengan senyuman dan kad menu di tangannya, maka anda tahu bahawa ini adalah benar-benar sebuah restoran.
 
Ia dikendalikan oleh pasangan Jepun Mari dan Miki yang mengambil banyak semangat dalam masakan masakan Jepun yang asli dan hidangan lain, dan juga menjaga para tetamu. Mari adalah Chef dirinya.

langkawi-laman-ria-01

Restoran ini terletak di dalam banyak tumbuh-tumbuhan di sekitar dengan pemandangan sawah padi dan taman-taman herba. Adalah sukar untuk membayangkan bahawa di tempat yang sangat pelancong seperti Pantai Cenang, masih seperti suasana tenang yang indah sedia untuk makan santai yang tenang.
 
Dan bahagian yang terbaik adalah, tidak ramai pelancong tahu tentang ini kerana anda tidak akan mencari mana-mana papan di luar kompleks Laman Padi. Hasilnya, Ria Restaurant Laman tidak pernah sesak. Kebanyakan yang datang ke sini kembali tetamu atau orang-orang yang mendapati ia secara kebetulan seperti kita. Restoran ini sangat baik untuk keluarga juga.
 

langkawi-laman-ria-02

langkawi-laman-ria-03  
 
Apabila kami berjalan masuk, Mari diserahkan kad menu Jepun dan satu lagi mempunyai banyak Melayu serta masakan Cina dan juga Thailand. Beliau juga memberikan beberapa buah buku gambar penuh dengan gambar persediaan makanannya. Setiap kali selepas itu kami pergi ke restoran ini, kami sentiasa mendapati dia dengan muka yang menyegarkan tersenyum.
 
Terdapat banyak item dalam menu. Jika anda tidak boleh memutuskan apa yang memerintahkan, pilihan yang baik akan menjadi Piring Mari - Ia adalah pilihan barangan dari Chef sendiri dan sangat baik. Tetapi Mari sentiasa ada untuk membantu anda memahami perkara bagaimana ia dimasak supaya anda boleh menempah sesuatu yang anda benar-benar akan suka untuk mempunyai.
 
Salah satu kegemaran kami adalah yang Chili Tiger Udang - salah satu yang terbaik yang pernah saya ada dalam pulau itu. Di Jepun mencuba salmon dan avokado yang sushi, ia sangat baik. Mereka membuat masakan Jepun yang asli dan tradisional.
 
Hidangan besar yang lain yang kami cuba di sini dan benar-benar dinikmati termasuk ayam gajus, ayam manis & masam (ayam yang dimasak dengan sempurna), ketam shell lembut, Laman Ria Udang, Kankong Sambal (item ikan), ikan disediakan dalam gaya Thai dan lain-lain Dan yang paling adalah makanan yang sangat berpatutan dan lebih murah berbanding dengan banyak restoran lain di jalan.
 
Terdapat banyak barang-barang di China. Ini adalah salah satu tempat di mana anda akan mendapat Steam Boat. Daging, sayur-sayuran dan makanan laut yang akan dimasak di dalam hak sup di atas meja anda. Jika anda menikmati makanan eksotik Asia, anda akan terkejut bahawa Laman Ria berkhidmat sup dengan yu dan gamat.
 
Jumlah kapasiti tempat duduk di Laman Ria adalah kira-kira 80 tahun Selain daripada tempat duduk terbuka di bawah bumbung dilindungi, terdapat juga di dalam tempat duduk. The entrees bermula dari RM6, kursus utama ayam dari RM14, ikan & makanan laut dari RM12 dan daging lembu dari RM16.
 
Mereka menawarkan kelas memasak masakan Thai Jepun, Melayu dan untuk kedua-dua individu, pasangan dan kumpulan. Ia adalah cara yang menyeronokkan pembelajaran bagaimana untuk memasak hidangan yang besar itu dan memberi dimensi baru untuk percutian anda semasa mengambil pulang beberapa pengetahuan yang luas dan kemahiran yang anda akan menghargai selama-lamanya. Chef profesional menjalankan kelas-kelas memasak dan setiap kelas mempunyai tiga jenis menu. Selepas kelas, anda akan menikmati makanan yang anda disediakan. Jika anda berminat, maka anda perlu membuat kelas lebih awal dengan menulis kepada Mari (alamat e-mel seperti di bawah di bawah kenalan).
 

  
 
Terdapat tempat letak kereta yang mencukupi di dalam premis restoran.
 
Kod Pakaian
Kasual.
 
Waktu Buka
Mereka berkhidmat makan tengah hari dan makan malam.
Dibuka dari 12 tengah hari hingga 10 malam (tutup pada Jumaat).
Anda boleh berjalan di dalam atau membuat tempahan meja.
 
Lokasi & Kenalan
Laman Ria Restaurant terletak dalam alasan Laman Muzium Padi Beras di Pantai Cenang dan bertentangan dengan Meritus Pelangi Hotel.
Telefon: +60 17-525 9318, +6 049554418
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.