Coco's Bistro

Bosan dengan makanan Melayu dan kari? Kemudian mencari tempat ini walaupun ia mungkin memerlukan usaha. Walaupun Bistro Coco ini terletak di kawasan Pantai Kok, ia di jalan belakang di kawasan kampung nelayan dan oleh teluk. Anda perlu mendapatkan arahan sebelum anda pergi untuk itu dan ia akan menjadi berbaloi.

langkawi-coco-bistro
 
Yang terbuka kecil (bumbung dilindungi di ruang terbuka) ruang makan dikendalikan oleh wanita Coco dan teman lelaki Ireland beliau Steve. Walaupun Coco menguruskan tetamu dan kakitangan di kawasan makan, Steve adalah tukang masak. Restoran ini terletak di bahagian belakang hotel kecil Tidoq Inn. Satu laluan sempit dari kiri membawa kepada bistro di akhir.
 
Ke atas semua suasana yang kasual dan sangat ramah. Ia ditubuhkan pada gaya bistro yang selesa. Terdapat sebuah bar pada satu hujung. Coco dan kakitangan beliau sentiasa sangat bertenaga dan tersenyum untuk membuat anda selesa. Jika ia tidak hujan, mereka juga meletakkan meja di luar. Jika anda bercadang untuk makan malam, datang 6:30 petang. Pandangan matahari terbenam di pulau Rebak pada laut adalah hebat.

Restoran ini adalah kegemaran kepada ekspatriat yang tinggal di pulau itu. Hampir mana-mana hari anda datang, anda akan melihat yang paling jadual dihuni oleh ekspatriat. Tetapi terdapat banyak pelancong dan juga yang suka berehat seketika dari makanan tradisional Melayu atau Cina yang begitu lazim di pulau itu.
 

langkawi-coco-bistro-03  
 
Jadi apakah hidangan kegemaran kami di sini? Baik dengan seorang lelaki Ireland menerajui dapur apa yang anda jangkakan? Sudah tentu Stew Ireland. Tetapi Steve adalah jauh lebih mampu daripada itu. Lagipun dia adalah chef kepala selama bertahun-tahun dalam kapal pelayaran mewah Queen Elizabeth II. Kebanyakan barang-barang yang kami telah cuba di sini rasa lazat. Menu adalah agak kecil tetapi itu adalah bagaimana mereka memastikan kualiti. Bahagian-bahagian yang agak besar dan mencukupi.
 
Berikut adalah beberapa lebih banyak hidangan yang kegemaran atas kami di sini ... yang steak Rib Eye adalah benar-benar lembut dan cemerlang, Fry daging Hungary (lain stew daging kaya) adalah kegemaran besar, ikan Barracuda n Chips 'mempunyai ikan segar dan cip dihidangkan benar-benar panas & rangup.
 
Mereka juga membuat makanan vegetarian seperti kotej veggie pai. Akhirnya menghabiskan dengan pencuci mulut Flaming Gunung Kinabalu (pencuci mulut buatan sendiri perubahan hari setiap hari). Dan semua ini pada harga yang sangat berpatutan. Kursus-kursus yang utama ialah dari RM17 kepada RM32, pencuci mulut RM8 buatan sendiri. Perhatikan bahawa tidak ada pembuka selera pada menu.
 
Walaupun makanan yang cukup murah, minuman seperti bir dan wain adalah benar-benar murah. Beers adalah RM3 hingga RM5 untuk botol kecil dan segelas wain rumah adalah RM5. Jadi atas semua nilai yang besar untuk wang dan itu juga dengan tuan rumah yang amat mesra & ceria.

Waktu Buka
Mereka berkhidmat hanya makan malam dari 5:30 petang hingga 23:30.
Ditutup pada hari Rabu. Mereka hanya menerima wang tunai.
Walaupun berjalan-in adalah dialu-alukan, tempahan adalah disyorkan pada hujung minggu.
 
Kemaskini 2013: Bistro Coco telah berpindah ke lokasi baru dan suasana ketika masih besar, adalah berbeza daripada apa yang ia digunakan untuk menjadi. Dari persediaan bistro desa itu kini telah berubah kepada bar-benar moden & restoran. Menu dan harga kekal lebih kurang sama. Anda masih akan mendapat rasa yang baik lama pai kotej dan stew Ireland.
 


Bistro Coco itu kini terletak di tempat letak kereta bawah tanah yang mewah Laguna Apartments. Ia mengenai 3kms dari Lapangan Terbang Langkawi ke arah Pantai Kok (tetapi di Padang Matsirat kawasan). Tiada papan tanda di tepi jalan, jadi seperti sebelum ini, ia mungkin tidak mudah untuk mencari bistro. Hanya meminta pemandu teksi untuk menurunkan anda di Laguna Pangsapuri, kemudian berjalan ke tempat letak kereta bawah tanah dan anda akan mendapati Bistro Coco ini.
 
Lokasi & Kenalan
Coco's Bistro
Tahap B, The Laguna Pangsapuri, Jalan Kuala Muda, Mukim Padang Matsirat, 07100 Langkawi
Telefon: +60 16-450 6227; Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Telefon (Coco): +6 016 324 1198