BNZ Sempoy’y Nasi Campur

Ini tidak benar-benar restoran, ia merupakan sebuah gerai makanan yang terletak di Padang Matsirat sangat dekat dengan Masjid Padang Matsirat dan di jalan utama. Terdapat beberapa gerai-gerai lain di sini yang membentuk al fresco mahkamah makanan menawarkan suasana yang kasual dan santai.

langkawi-food-BNZ-Sempoy
 
Anda meminta apa-apa tempatan dan mereka akan tahu tentang kedai makan ini dikendalikan oleh suami dan isteri. Jadi apa yang istimewa tentang tempat ini? Ia mengenai besar makanan tempatan Malaysia pada harga benar-benar murah. penduduk tempatan juga akan tahu bahawa Nasi Campur yang merupakan sebahagian daripada namanya, bermaksud nasi campur. Ertinya bahawa kebanyakan hidangan di sini disediakan pada asas beras mendahului dengan pelbagai jenis campuran yang anda boleh memilih daripada seperti daging, sayur-sayuran, makanan laut, ikan, telur dan sebagainya dan dalam pelbagai jenis persiapan.
 
Malah gerai yang menawarkan pelbagai besar hidangan. Datang semasa waktu makan tengah hari dan anda akan melihat bahawa deretan meja di kawasan umum depan penuh dengan penduduk tempatan dan kebanyakan mereka beratur di gerai ini untuk membeli hidangan kegemaran mereka.

Jadi apa jenis makanan yang patut anda cuba untuk. Kegemaran kami di sini adalah ayam masak lemak (ayam dengan cili burung mata dan kuah kelapa), sambal ikan bakar dan ayam atau daging lembu rendang (dimasak dalam santan). Tetapi terdapat beberapa 70 hidangan yang berbeza untuk dipilih.

Keseluruhan suasana di sekeliling agak bagus. Dari jalan utama, terdapat cara yang pendek berturap yang membawa kepada kompleks makanan ini. Pada kedua-dua belah jalan berturap adalah rumput hijau yang bagus dan bilangan pokok kelapa sawit & memberi rasa hijau dan menenangkan. Dan di luar kompleks makanan dan di pinggir jalan adalah Kuih gerai kegemaran kami. Setelah beberapa hidangan mewah di BNZ, datang ke sini dan mencuba beberapa gula-gula tempatan sebagai pencuci mulut. Ia hebat dan kebanyakan penduduk tempatan berbuat demikian.
 
Masa Operasi:
BNZ berfungsi hanya makan tengah hari dan dibuka dari pukul 11 ​​pagi hingga 2:30 petang. Anda akan perlu untuk membeli makanan anda dari gerai dan kemudian mengambil tempat duduk di salah satu daripada banyak meja di hadapan. Satu-satunya masalah yang anda mungkin menghadapi boleh dengan duduk, yang kesemuanya adalah tempat larangan alih kerusi kecil dan bulat ditetapkan oleh rod ke lantai. Jadi ia asasnya adalah 'mempunyai makan tengah hari yang cepat' jenis tempat.

Lokasi & Kenalan
Gerai no. 3, Pertunjukan Mara, Jalan Padang Matsirat
Ia terletak sangat dekat dengan Masjid Padang Matsirat.