First World Plaza

First World Plaza adalah pusat membeli-belah kompleks membeli-belah di Genting Resort, perumahan taman tema tertutup dan First World Hotel, bertenggek di atas. Glamor dan berani, World Plaza Pertama adalah seperti terang dalam sebagai topeng berwarna-warni, dengan patung-patung kartun, lampu neon dan banyak replika tergantung mercu tanda antarabangsa seperti Statue of Liberty, Menara Eiffel dan Menara Berkembar Petronas yang bertaburan secara rawak di seluruh pusat membeli-belah. Tarikan penting Genting Resort, Tema Tertutup Park menyediakan versi ringan tunggangan luar, seperti karusel, roller coaster dan roda raksasa yang bergerak perlahan dengan penekanan kepada keluarga dan kanak-kanak.

 first-world-plaza-01

Plaza ini dibahagikan kepada beberapa sayap yang menggambarkan destinasi pelancongan yang terkenal dengan tunggangan interaktif, termasuk Paris, Venice, Times Square, Universal Walk, Swiss Alps, Champs-Élysées dan mereka sendiri Genting Walk. Sebagai contoh, seksyen Venice yang menawarkan perjalanan gondola tiruan (lengkap dengan pendayung bergerak) yang mengelilingi pusingan saluran air yang singkat dikelilingi oleh jalan-jalan Itali dan jambatan. Champs-Élysées memberi penghormatan kepada jalan yang mewah di Perancis, dengan kafe elegan, butik fesyen dan menaiki mobil kecil untuk kanak-kanak di sekitar Menara Eiffel (Ride de Paris). Universal Walk adalah semua perkara Hollywood, termasuk peringkat Moulin Rouge diilhamkan diterangi oleh lampu yang mempesonakan, pawagam menawarkan filem pejabat kotak lates dan Ripley belive ia atau Tidak! Muzium.

first-world-plaza-02

First World Plaza juga menawarkan aktiviti dalaman rekreasi untuk pelawat; Vision City Taman Permainan arked adalah permainan yang besar; Genting dunia siber adalah koleksi pusat hiburan maya kebanyakannya untuk permainan dalam talian 24 jam; Genting Bowl, lorong 28 lorong untuk pemain; Ohmega Angkatan, permainan maya menggunakan realistik mencari senjata api; X-pedition Wall di tingkat atas adalah sebuah studio mendaki batu; Kucar kacir, taman permainan untuk kanak-kanak; dan dua pusat snuker kecil. Kadangkala, konsert, pertunjukan hiburan dan acara awam diadakan dari semasa ke semasa di First World Plaza di Dewan Pavilion.

Sementara itu, tunggangan tandatangan dan tarikan di First World Plaza adalah; SnowWorld, rumah salji beku dengan slaid permainan luncur ais, bangku dan kabin log; 4D Motion Master perjalanan teater; Genting Sky Venture, terowong angin untuk mensimulasikan menyelam langit; Haunted Adventure, perjalanan kereta api funikular ke rumah seram; dan Kolam Air Hutan Hujan, sebuah taman air dalaman yang dipanaskan. Akhirnya, pembeli boleh menyemak imbas dari pelbagai barangan termasuk pakaian fesyen, elektronik, barang kemas, cenderamata, beg, kasut dan kulit dari lebih 90 kedai runcit. Akhirnya jika lapar, terdapat banyak restoran untuk sate selera anda.