Top Restaurants di Pantai Kok

Pantai Kok adalah rumah kepada pelbagai restoran, bistro dan bar. Walaupun ada hotel-hotel mewah dan resort di kawasan itu yang berjalan beberapa restoran besar kelas atas, anda mungkin ingin meneroka pilihan tempat makan walaupun di luar hotel, cara yang kita lakukan.

langkawi-pantai-kok
 
Dan Pantai Kok memang mempunyai beberapa kawasan awam yang hebat yang rumah ke restoran dan bar yang indah. Salah satu kawasan itu adalah Perdana Quay di Telaga Harbour Park. Kompleks meluas di sepanjang pelabuhan menempatkan pelbagai restoran & bar masakan yang pelbagai termasuk Jepun, Rusia, Continental, Cina, Barat, Asia dan lebih mewah. Sesetengah restoran ini terletak di sebelah boardwalk, menghadap ke pelabuhan ini dan menawarkan pemandangan indah air di mana anda boleh melihat banyak bot belayar dan kapal layar yang berlabuh.
 
Satu lagi bidang yang besar untuk makanan dan makan adalah Oriental Village yang terletak betul-betul di kaki bukit Gunung Mat Cincang. Ini adalah tempat di mana yang terkenal menaiki kereta kabel berlaku. Terdapat beberapa buah restoran di sini kebanyakannya menawarkan tempatan (Melayu) dan masakan Asia pada harga yang berpatutan. Jika anda melawat kampung Oriental untuk membeli-belah atau kereta kabel tunggangan, maka anda boleh merancang keluarga makan tengah hari atau makan malam di salah satu ini Restoran mesra dalam suasana yang sejuk & santai bagus. Dengan taman terawat, tasik dan latar belakang gunung, suasana keseluruhan kampung itu, adalah menarik dan agak indah.
 
Berikut adalah restoran-restoran terbaik di kawasan Pantai Kok termasuk beberapa pilihan tempat makan terbaik di hotel-hotel & resort. Mereka disusun dari bajet untuk kategori mewah.
 
Top Bajet Restoran di Pantai Kok
 
Coco's Bistro
(Category: Belanjawan, Masakan: Eropah)
Ini adalah restoran moden sedikit kasual & selesa yang terletak di ruangan bawah tanah sebuah kompleks pangsapuri mewah. Ia dikendali dan diuruskan oleh wanita yang dikenali sebagai Coco. Restoran dengan persediaan gaya terbuka adalah popular dengan pelancong bajet dan orang-orang yang suka makanan Eropah buatan sendiri. Minuman agak murah dan berkhidmat sehingga tengah malam. Ia terbuka untuk makan malam.
 

langkawi-dropstone-cafe  
 
Dropstone Cafe
(Category: Belanjawan, Masakan: Melayu & Barat)
Ini adalah restoran mesra terletak di kampung Oriental betul bersebelahan dengan Geopark Hotel. manakala terdapat beberapa tempat duduk di luar, ia adalah yang terbaik untuk mengambil kesempatan daripada ruang makan berhawa dingin tertutup yang mempunyai serambi yang bagus dengan pemandangan indah dari bahagian belakang. Terdapat pelbagai makanan tempatan, Asia dan Barat yang ditawarkan. Antara kegemaran kami termasuk Nasi Yam (nasi dengan ayam panggang, telur dan lain-lain), Ayam Nasi goreng, Chef Salad dan lain-lain Mereka juga berkhidmat minuman termasuk teh dan kopi. Dibuka untuk sarapan pagi, makan tengah hari dan makan malam.
 
Top Mid Range Restoran di Pantai Kok
 
Mangoes Bar & Grill
(Category: Julat-Pertengahan, Masakan: Western / Stik)
Ini adalah salah satu daripada beberapa restoran di pulau itu yang menawarkan stik yang besar. Restoran ini menghidangkan beberapa hidangan barat yang lain. Ia terletak di luar jalan utama di Pantai Kok. Kawasan tempat duduk belakang mempunyai pemandangan air. Selain dari makan malam, ia juga telah memperkenalkan tengah hari Ahad.
 
The Loaf Bakery & Bistro
(Category: Julat-Pertengahan, Masakan: Bakery & Cafe)
Ini adalah sebahagian daripada rangkaian restoran yang terletak di Perdana Quay menghadapi air. Dengan hiasan dalaman yang moden dan canggih dengan sofa dan kerusi, restoran ini menawarkan produk segar buatan sendiri roti, stik dan snek lain. Mereka mempunyai menu yang luas untuk sarapan pagi, makan tengah hari dan makan malam.
 
USSR Restoran
(Category: Julat-Pertengahan, Masakan: Bahasa Rusia)
Jika anda mengambil berat untuk tambang Rusia sahih, maka ini adalah restoran yang anda perlu mencuba. Ia terletak di Perdana Quay menghadap ke Telaga Harbor. Anda bukan sahaja akan mencari menu yang luas penuh dengan hidangan Rusia (kedua-dua di Rusia dan versi Bahasa Inggeris), anda mungkin memenuhi banyak Rusia di sana. Dengan pedalaman merah, banyak bendera USSR dan gambar-gambar di dinding, suasana keseluruhan adalah mesra dan santai. Makanan yang dihidangkan adalah bagus dan termasuk penyediaan Salmon, Ayam, kambing, makanan laut dan banyak lagi. Mereka dibuka untuk makan tengah hari dan makan malam.
 

  
 
Top Restoran mewah di Pantai Kok
 
Privilege Restaurant & Bar

(Category: mewah, Masakan: Melayu)
Diketahui mempunyai salah satu decors dalaman terbaik, restoran ini menghidangkan makanan Melayu yang besar. Ia terletak di Perdana Quay. Terdapat sebuah bar perkhidmatan penuh dengan pilihan yang baik minuman. Restoran ini menyajikan makan tengah hari dan makan malam.
 
Pahn-Thai Restaurant
(Category: mewah, Masakan: Thai)
Restoran ini mungkin akan melanda atas senarai apabila ia datang kepada tetapan yang indah. Menjadi sebahagian daripada Berjaya Resort, restoran itu diletakkan betul di atas air di atas tiang dan mempunyai fikiran bertiup pandangan air, Gunung Mat Cincang, pantai dan hutan hujan di lereng pergunungan. Ia tidak boleh mendapatkan apa-apa lebih romantis daripada ini. Ia menyajikan makanan Thai yang besar.
 
Tapaz
(Category: mewah, Masakan: Bahasa Sepanyol)
Restoran yang mengagumkan terletak di sudut boardwalk di Perdana Quay dan menghadap pemandangan air yang indah daripada Telaga Harbor. Mereka berkhidmat pelbagai permulaan Sepanyol dan kursus utama di sini dan juga banyak hidangan Barat dan Asia. Anda boleh pergi untuk Tapaz Piring atau mencuba Hati Ayam dihidangkan dengan roti buatan sendiri ... ia hebat. Mereka juga mempunyai hidangan besar yang lain pada makanan laut dan daging. Ia terbuka untuk makan tengahari dan makan malam.
 
Hamachi Restoran Jepun
(Category: mewah, Masakan: Jepun)
Restoran kecil tetapi popular terletak di Perdana Quay dan menghadapi Telaga Harbour. Dengan peruntukan tempat duduk di luar (di bawah kanopi a) ia menawarkan pemandangan air serta masakan Jepun yang sangat baik. Ia mempunyai pelanggan sendiri dan pelanggan. Restoran ini juga popular dengan pelancong yang cintakan makanan Jepun yang sahih dan menyajikan makan tengah hari dan makan malam.
 
Feast Restaurant
(Category: mewah, Masakan: Asia & Barat)
Perayaan terletak di Sheraton Beach Resort. Ia ruang yang besar & cerah makan dengan hiasan dalaman yang moden dan canggih, dan menetapkan berlatar belakangkan sebuah taman yang subur. Restoran ini menghidangkan pelbagai hidangan barat & timur. Menu adalah mahal tetapi makanan yang cukup baik. Mereka juga mempunyai stesen memasak interaktif. Anda boleh memilih antara bufet atau makan di kawasan terbuka. Ia menyajikan sarapan, makan tengah hari dan makan malam.
 
Mizumi Restoran Jepun
(Category: mewah, Masakan: Jepun)
Ini adalah satu-satunya restoran yang sahih Jepun di Oriental Village. Ia terletak betul-betul di sebelah jambatan itu dan menghadap ke tasik. Suasana yang santai belum mewah. Anda tidak akan biasanya mencari restoran ini terlalu ramai dan dengan itu boleh menikmati hidangan yang tenang baik. Perkhidmatan ini agak friendly. Mereka dibuka untuk makan tengah hari dan makan malam.