Top Restaurants di Pantai Cenang

Daripada semua lokasi di Langkawi, Pantai Cenang akan atas senarai apabila ia datang kepada jumlah dan kepelbagaian pilihan tempat makan di pulau itu. Seperti yang anda berjalan-jalan di sepanjang jalan utama Jalan Pantai Cenang, anda akan melihat garis restoran di kedua-dua belah jalan raya.

Pada siang hari, kebanyakan restoran ini kekal agak suram. Tetapi pada waktu petang, apabila lampu dinyalakan dengan beratus-ratus pelancong dan penduduk tempatan membanjiri jalan, ini restoran dan kedai-kedai makan musim bunga ke dalam tindakan, menyertai perayaan dan menambah kepada suasana yang luar biasa & berwarna-warni.

Terdapat beberapa buah restoran yang memanjangkan ke pantai dan menawarkan lilin dinyalakan makan dan bar perkhidmatan tepi pantai. Dan beberapa restoran terbuka di jalan raya memakai muzik yang jelas boleh didengar dari jalan. Anda akan mendapati semua jenis kedai-kedai makan dan restoran di Pantai Cenang. Walaupun terdapat beberapa yang menawarkan masakan tempatan (Melayu), anda juga mempunyai banyak pilihan lain termasuk makanan laut, Cina, India, Thai, Itali, Barat dan banyak lagi.

Seperti yang anda berjalan di sepanjang jalan, anda akan mencari restoran makanan laut sama ada memaparkan hidup seperti dalam akuarium memberi pilihan pick anda, atau lain-lain lagi memaparkan makanan laut beku di dalam kabinet kaca. Satu pemandangan biasa adalah papan memaparkan 'Ikan Bakar' bermaksud arang ikan bakar atau makanan laut.

Saya juga telah diperhatikan bahawa banyak restoran bajet di Pantai Cennag yang tidak mempunyai bar mereka sendiri, sebenarnya membolehkan anda untuk membawa minuman dari luar dan menggunakannya semasa anda makan di restoran. Walau bagaimanapun, sesetengah daripada mereka jelas memaparkan lembaga berkata 'No Minuman Di luar dibenarkan.

Kebanyakan restoran-restoran di Pantai Cenang dibuka sehingga lewat malam, malah ada yang di luar pertengahan malam semasa musim puncak. Terdapat beberapa, yang dibuka sepanjang masa.


Berikut adalah restoran terbaik di Pantai Cenang. Saya telah menyatakan kategori mereka (iaitu bajet, pelbagai pertengahan atau kelas atas) serta masakan bersama-sama dengan setiap satu. Perhatikan bahawa kebanyakan restoran akan menambah caj perkhidmatan 10% kepada jumlah bil.

Top Bajet Restoran di Pantai Cenang

Tomato Nasi Kandar
(Category: Belanjawan, Masakan: India & Melayu)
Terletak di jalan utama, ini adalah salah satu daripada kedai-kedai makan paling murah di kawasan itu menghidangkan makanan yang baik. Masakan India termasuk tandoor membuat item, tetapi anda juga mendapat masakan Melayu yang bagus di sini juga. Anda akan sentiasa mencari tempat yang penuh dengan pelancong yang mencari untuk mengoptimumkan bil makanan mereka. Oleh kerana permintaan yang berterusan, restoran dibuka 24 jam sehari.

Difiqa
(Category: Belanjawan, Masakan: Makanan Laut Bar-Be-Que)
Anda tidak akan di sini banyak pertarungan ini restoran sederhana, yang mempunyai tempat makan terbuka di bahagian depan. Terdapat warna untuk ruang tempat duduk individu dengan meja dan lilin dinyalakan, tempat yang kelihatan agak baik pada sebelah malam. Hak di pintu masuk, anda boleh memilih makanan laut anda dari akuarium kaca beku dengan berat badan dan mereka akan gril untuk anda. Kawasan memanggang juga terletak bersebelahan dengan tangki paparan makanan laut, supaya kawasan boleh menjadi berasap sedikit pada masa-masa. Mereka turut menyediakan ayam panggang dan hidangan tempatan yang lain. Baik nilai untuk wang. Restoran ini terletak di tepi jalan di Jalan Pantai Cenang. Ia menyajikan makan malam.

Breakfast Bar
(Category: Belanjawan, Masakan: Asia & Barat)
Anda tidak akan mendapatkan sarapan murah & bagus di banyak tempat di Pantai Cenang kerana kebanyakan restoran-restoran kecil dan restoran terus ditutup pada waktu pagi. Sarapan Bar memberikan kelegaan yang baik dan pilihan yang baik untuk sarapan bajet. Selain daripada telur dibuat untuk memerintahkan, roti bakar dengan ham, mentega, jem, teh, kopi, anda juga mendapat pilihan tempatan seperti Nasi Lemak (a pedas hidangan beras tempatan yang disediakan di dalam air kelapa dan daun pandan dan dihidangkan dengan kari kambing, telur, kacang tanah, sayur-sayuran dan lain-lain).

Restoran Top Julat-Pertengahan Pantai Cenang

Orkid Ria Restoran Makanan Laut
(Category: Julat-Pertengahan, Masakan: Cina / Makanan Laut)
Adalah sebuah restoran yang sangat popular dengan kedua-dua penduduk tempatan dan pelancong, dan terletak betul-betul di tepi jalan dengan tempat duduk yang besar. Selalunya penuh, anda tidak akan peduli banyak tentang suasana seperti yang anda berjalan di dalam, dan bukan memberi tumpuan kepada makanan. Terdapat beberapa tangki kaca di luar penuh dengan makanan laut hidup yang anda boleh memilih daripada. Walau bagaimanapun, makanan laut beku adalah lebih murah. Antara banyak dicari item termasuk udang galah dan harimau hidangan udang yang mereka bersedia dalam gaya yang berbeza yang sesuai dengan citarasa anda. Mereka dibuka untuk makan tengah hari dan makan malam.

The Brasserie
(Category: Julat-Pertengahan, Masakan: Mediterranean)
Restoran ini terletak betul-betul di pantai dan beberapa langkah dari air. Terdapat kedua-dua peruntukan fresco dalaman dan al. Pandangan air dan matahari terbenam dari ruang luar adalah hebat. Mereka menyediakan pelbagai hidangan makanan laut dalam gaya Mediterranean dan juga stik hebat dengan Angus daging lembu tulen. Keseluruhan suasana yang santai dan mesra. Terdapat satu bilik tertutup dengan meja pool dan TV plasma juga. Buka untuk makan tengahari dan makan malam.

Rose Tea Restaurant
(Kategori: Mid Range, Masakan: Thai)
Adalah sebuah restoran Thai yang besar terletak di sepanjang pantai Cenang dengan kemasukan dari jalan raya. Terdapat kedua-dua tempat makan dalaman dan luaran dengan pemandangan indah pantai dan air. Menu Thai agak lengkap dengan banyak pilihan yang besar dalam ikan, ayam, udang, udang karang, ketam, sotong dan lain-lain Mereka berkhidmat makan tengah hari dan makan malam.

Jimmy Cafe - The Masakan Padi
(Kategori: Mid Range, Masakan: India, Asia & Barat)
Ini adalah restoran yang selesa yang terletak di Laman Padi dan dikelilingi oleh sawah padi hijau memberikan suasana tenang yang besar. Jika anda ingin menikmati makanan Asia yang baik dalam persekitaran yang indah tanpa banyak bunyi & suara (yang begitu jarang berlaku di bahagian pulau), maka ini adalah tempat untuk pergi. Walaupun menu adalah mahal sedikit, Jimmy dan isterinya memastikan bahawa makanan yang mengkompensasi itu. Mencuba perkara tandoor (tanah ketuhar yang dibakar keras) seperti ayam atau kambing tikka kebab, atau barang-barang kuah pedas seperti ayam masala mentega. Restoran ini dibuka untuk makan tengah hari dan makan malam.

Oasis Bar & Restaurant
(Kategori: Mid Range, Masakan: India & Barat)
Terletak di pantai, pintu masuk utama dari jalan yang pertama membawa kepada ruang makan bar merangkap dalam bilik yang mempunyai rupa desa dengan meja pool dan beberapa kerusi yang bertaburan. Di luar ia terbentang ke pantai. Jadual di sini diletakkan di atas pasir dengan pemandangan indah air dan matahari terbenam. Restoran ini menawarkan masakan India yang bagus dan tambang barat pada harga yang berpatutan. Beer dan koktel boleh didapati sehingga jam lewat.

Red Tomato Restaurant & Lounge
(Category: Julat-Pertengahan, Masakan: Itali & Barat)
Terletak pada satu hujung Pantai Cenang dan Pantai Tengah berhampiran, ini adalah restoran popular bagi mereka yang suka pasta, pizza dan hidangan Itali yang lain. Mereka juga membuat beberapa item Barat yang lain. Pintu masuk adalah di jalan utama tetapi ditutup dengan banyak tumbuhan & pokok yang membuat teres terbuka dengan suasana hijau sejuk. Terdapat juga di dalam tempat duduk yang bagus. Mereka berkhidmat sarapan pagi, makan tengah hari dan makan malam.

Laman Ria
(Category: Julat-Pertengahan, Masakan: Jepun / Makanan Laut)
Sebuah restoran Jepun yang besar terletak dalam suasana yang tenang dikelilingi oleh sawah padi, kolam dan taman-taman herba. Selepas anda masuk ke dalam kompleks Muzium Laman Padi Beras, anda akan mendapati restoran di sebelah kiri. Pasangan Jepun membuat hidangan yang sangat baik (bukan sahaja Jepun atau Sushi, tetapi juga Melayu, Cina dan Thai). Persediaan makanan laut adalah beberapa yang terbaik. Tawaran unik yang lain termasuk Bot Stim yang merupakan hidangan tradisional Cina. Restoran ini menyajikan makan tengah hari & makan malam dan harga yang sangat berpatutan.

Beer Garden & Bistro
(Category: Julat-Pertengahan, Masakan: Western & Timur)
Restoran ini adalah sebahagian daripada Beach Garden Resort. Restoran ini terletak di hujung pokok-dilindungi laluan pendek. Beer Garden adalah tepat di pantai dengan pagar berwayar diterangi memisahkan ia dari kawasan awam. Bahagian dalaman restoran yang dihiasi dengan topeng Bali memberikannya rupa bilik sarapan Bavaria biasa. Yang Beergarden dengan warna yang dilindungi, pokok-pokok kelapa dan pemandangan indah air adalah tempat yang indah untuk mempunyai koktel sebagai anda menonton matahari terbenam dan makan. Selain daripada makanan laut besar yang disediakan dalam gaya tempatan atau barat, restoran ini juga berfungsi beberapa pasta, pizza, ayam dan daging hidangan. Ia dibuka untuk sarapan pagi, makan tengah hari dan makan malam.

Little Restoran Mexico & Cafe

langkawi-little-mexican


(Category: Julat-Pertengahan, Masakan: Mexican)
Pemilik Danny dan isterinya Karima akan membuat anda berasa seperti di rumah saat anda berjalan. Ini restoran kecil terletak di jalan raya Jalan Pantai Cenang, dan menghidangkan makanan Mexico baik. Antara hidangan yang besar yang kita suka di sini adalah Fajitas (guacamole segar), nachos, taco tuna, daging lembu dan lain-lain Mereka burrito menyediakannya segar dan oleh itu perkhidmatan yang sering seolah-olah menjadi agak lambat.

Tetapi mesra chat Danny dan suasana yang mengundang kafe ini membuat untuk itu. Anda selepas semua bercuti santai. Mereka mempunyai pilihan yang bagus koktel juga.
 
Waktu Buka: 12 tengah hari - 12midnight
Alamat: Lot 22, Baron Walk, Jalan Pantai Cenang; Telefon: +604 955 5100
 
Raj Darbar

langkawi-raj-darbar
(Category: Julat-Pertengahan, Masakan: Bahasa Arab, India, Barat)
Ini adalah restoran kasual mesra terletak di tepi jalan dan bertentangan dengan Langkawi Boutique Resort. Perkara Tandoor adalah baik dan sebagainya adalah item kari seperti Chikken Tikka Masala. Anda akan mendapati banyak pelancong India di sini mempunyai makanan yang enak pada harga yang berpatutan. Mereka juga berkhidmat kedua-dua minuman beralkohol dan tidak beralkohol. Rakhmal dari Bangladesh adalah orang yang tersenyum di kaunter dan juga dua kali ganda sebagai pelayan. Restoran ini dibuka untuk makan tengah hari dan makan malam.
 

  
 
Top Restoran mewah di Pantai Cenang
 
La Sal di Casa Del Mar
(Category: mewah, Masakan: Asia & Barat)
Restoran ini adalah sebahagian daripada Casa Del Mar Hotel dan meluas ke pantai Pantai Cenang. Yang makan tepi pantai adalah satu pengalaman yang istimewa di sini dengan pemandangan indah matahari terbenam seperti yang anda duduk di sebelah pokok kelapa. Terdapat juga tempat makan di dalam. Restoran ini mempunyai pemilihan hebat wain dan minuman. Ia menyajikan sarapan, sarapan lewat pagi, makan tengah hari dan makan malam.
 
The Cliff Restaurant & Bar
(Category: mewah, Masakan: Melayu & Continental)
Duduk betul-betul di tebing berbatu yang memisahkan Pantai Cenang dan Pantai Tengah pantai, restoran ini dikenali untuk memberikan pandangan yang menakjubkan matahari terbenam. Ia mempunyai tiga bahagian - restoran, lounge koktel yang mempunyai bar di pusat itu, dan tempat duduk taman air. Semua tiga bahagian mempunyai pemandangan air. Persediaan makanan laut dalam gaya Melayu yang sahih adalah kelas atas dan begitu juga masakan benua dan tapas.
 
Nam Restaurant
(Category: mewah, Masakan: Asia & Barat)
Ini terletak di dalam resort Bon Ton dan yang dimaksudkan untuk mereka yang mempunyai jumlah wang yang baik di dalam poket mereka dan mahu pengalaman santapan superlatif. Selain daripada banyak hidangan timur dan barat, mereka turut menyediakan Tapas, pasta dan hidangan walaupun Nyonya (gabungan Cina & Melayu). Pilihan koktel besar. Restoran ini dibuka untuk makan tengah hari dan makan malam dengan menu yang berasingan.
 
Putumayo
(Category: mewah, Masakan: Asia)
Ini adalah salah satu restoran yang berdiri di Pantai Cenang yang jatuh dalam kategori yang up-pasaran dan elegan, dan menawarkan alternatif yang bagus. Suasana dan tempat duduk di dalam adalah benar-benar baik dan begitu juga makanan. Pertaruhan terbaik adalah udang dan ikan yang mereka bersedia dalam salah satu gaya Asia beberapa termasuk Bahasa Melayu, Thai, Cina dan lain-lain Anda akan mendapat banyak perkara dalam permulaan dan juga termasuk Kekapis, Satay Ayam dan lain-lain kakitangan di sini adalah terlatih dan sopan.