Top Restaurants di Datai Bay

Datai Bay secara umum adalah tempat untuk orang kaya dan mewah yang mencari eksklusif dalam pengasingan. Jadi seperti yang dijangkakan, resort lima bintang yang terutamanya menempatkan restoran-restoran yang bergaya akan membuat anda membayar untuk apa-apa pengalaman. Hampir tidak ada restoran di kawasan Teluk Datai selain daripada orang-orang yang dikendalikan oleh The Datai Hotel dan Andaman Resort. Jadi, anda biasanya akan merancang untuk makan di kawasan Datai jika anda tinggal di salah satu hotel mewah dan tidak suka bergerak banyak di pulau itu untuk mencari alternatif gastronomi lain.
 
Walau bagaimanapun, jika anda melawat air terjun Temurun di Datai kawasan teluk, ada satu restoran luar kecil (3-Tiga) bertentangan hak untuk pintu masuk terjatuh. Restoran bajet kecil yang biasanya beroperasi pada musim yang tinggi, menyediakan tangguh mengalu-alukan kepada mereka yang mencari lebih kecil pilihan makan mahal di kawasan itu. Saya tahu beberapa tetamu dari The Datai dan Andaman resort yang telah mencuba makanan di sini dan terpaut kepadanya.

langkawi-the-datai-bay
 
Berikut adalah semua restoran atas di kawasan Datai dianjurkan dari bajet untuk kategori mewah.
 
3-Tiga Restoran
(Category: Belanjawan, Masakan: Melayu, Location: Datai Bay)
Ini adalah restoran terbuka yang kecil yang terletak di tepi jalan Jalan Datai. Selain daripada menawarkan suasana yang baik kasual dan romantis dengan banyak kehijauan di sekeliling, restoran menawarkan makanan Melayu hebat dengan perkhidmatan yang mesra. Bahagian-bahagian yang besar dan murah. Lokasi yang sangat baik dengan air terjun Temurun di satu pihak dan pantai kerikil di pihak yang lain. Restoran ini menyajikan makan tengah hari dan makan malam.
 
The Gulai House
(Category: mewah, Masakan: India & Melayu Lokasi: Datai Bay)
Ini adalah restoran up-pasaran bergaya terletak jauh di dalam hutan hujan di kawasan Datai teluk. Satu lorong sempit dari jalan utama Jalan Datai turun bukit melalui hutan dan kemudian satu lagi lorong di luar menembak di sebelah kanan membawa ke restoran yang indah ini terletak di dalam hutan di mana anda betul dalam suasana alam semula jadi yang tenang. Watch hidup burung dan melihat banyak haiwan kecil seperti yang anda makan. Terbuka pada semua pihak, restoran ini dibina dalam reka bentuk kayu dengan atap jerami condong. Ia menghidangkan masakan Melayu & India yang sahih. Menu adalah luas dan makanan yang besar, tetapi pasti akan membuat satu lubang di dalam poket anda. Restoran ini dibuka untuk makan malam.
 

 
The Japanese Restaurant
(Category: mewah, Masakan: Jepun, Location: Datai Bay)
Kakitangan wanita Jepun akan menyambut anda di pintu apabila anda memasuki restoran ini bergaya yang menyajikan masakan Jepun yang sahih. Restoran ini terletak di tingkat pertama The Andaman Resort dan menghadap ke hutan hujan.
 
Pedalaman adalah elegan dan jati selesai. Restoran ini menyajikan pelbagai jenis sushi, sashimi dan tempura hidangan dan juga mempunyai Teppanyaki kaunter di mana anda boleh melihat bagaimana makanan anda disediakan di atas pinggan panas. Ia dibuka hanya untuk makan malam.
 
The Restaurant 
(Category: mewah, Masakan: Antarabangsa, Location: Datai Bay)
Restoran kelas atas adalah sebahagian daripada The Andaman Resort terletak di kawasan Datai Bay. Menghadap kolam renang, restoran ini adalah tentang keanggunan dengan kemasan kayu jati digilap dan menawarkan kedua-dua kerusi dan tempat duduk sofa. Ia mempunyai kedua-dua pilihan tempat makan di dalam dan di luar. Walaupun ada kedua-dua hidangan tempatan dan antarabangsa di menu, anda boleh membuat anda sendiri juga. Wain bawah tanah adalah sungguh menarik ini mengagumkan dan mempunyai koleksi wain yang besar. Anda juga boleh membeli cerut dari kabinet humidor itu. Restoran ini menyajikan sarapan, makan tengah hari dan makan malam.