Top Padang Matsirat Restaurants

Juga Padang Matsirat tidak benar-benar tempat di mana pelancong akan datang untuk menjamu selera. Malah ada restoran yang sangat di sini bahawa pelancong tahu. Restoran-restoran di kawasan itu kebanyakannya memenuhi penduduk tempatan. Jadi, jika anda mencari masakan Malaysia yang asli dan pelbagai pilihan dalam persiapan mereka, maka ini adalah salah satu tempat yang akan datang. Anda bukan sahaja akan bertemu dan makan dengan banyak penduduk tempatan, restoran-restoran yang menawarkan makanan Melayu sangat besar pada harga yang sangat berpatutan.

langkawi-padang-matsirat

Malah ada beberapa gerai-gerai tepi jalan (dikenali sebagai gerai Kuih) yang sangat popular di sini dan dikendalikan oleh penduduk setempat. Mereka pada dasarnya menjual barangan makanan ringan termasuk pastri, perkedel, biskut dan lain-lain Sebagai pelancong, anda boleh menyemak dengan tempatan sebelum anda mencuba sebuah gerai tepi jalan yang menawarkan makanan tempatan, kerana faktor kebersihan dan rempah ratus yang digunakan tidak sesuai dengan semua .

Dua kawasan yang paling popular untuk restoran - Pantai Cenang dan Tengah yang penuh dengan semua jenis restoran-restoran dan bar, hanya 15 minit memandu dari Padang Matsirat. Jadi, jika anda berlaku untuk tinggal di Padag Matsirat, anda tidak perlu terhad kepada restoran-restoran tempatan di sini, pelbagai jenis restoran (kedua-dua bajet dan kelas atas) sentiasa mudah sampai juga.

Berikut adalah beberapa restoran yang popular di Padang Matsirat:

7 Roof Restaurant
(Category: Julat-Pertengahan, Masakan: Cina & Makanan Laut)
A pertengahan restoran keluarga jangka bagus dengan hijau semua kayu dan buluh selesai dalaman. Nama restoran yang berasal dari tujuh bumbung kayu segi tiga. Ia menghidangkan masakan Cina yang besar dan makanan laut, dan juga makanan Melayu.

BNZ Sempoy'y Nasi Campur
(Category: Belanjawan, Masakan: Melayu)
Ia satu gerai terletak berhampiran dengan Masjid Padang Matsirat dan di jalan utama Jalan Padang Matsirat. Ia menawarkan kira-kira 70 jenis hidangan tempatan pada harga yang murah. Nasi Campur bermaksud beras campuran, iaitu, beras mendahului dengan pelbagai jenis daging, telur, sayur-sayuran dan lain-lain Terdapat kawasan tempat duduk biasa dengan deretan meja dan kerusi di mana anda boleh mengambil makanan dan makan. Gerai ini dikendalikan oleh suami dan isteri.


Ashkim Turkish Restaurant 
(Category: Julat-Pertengahan, Masakan: Turki & Mediterranean)
Restoran ini terletak bersebelahan dengan Alam Galeri Seni Batik Atma (di atas jalan Jalan Padang Matsirat) dan berkhidmat beberapa kebab yang terbaik & segar di pulau itu. Anda boleh menggabungkan bahawa dengan salad sayur-sayuran segar. Juga mereka turut menyediakan banyak lagi bagus hidangan Turki juga. Restoran ini juga menawarkan bir, wain dan kopi segar, dan dibuka untuk makan tengah hari dan makan malam.

The Kuih Stall 
(Category: Belanjawan, Masakan: Melayu)
Ini adalah satu anjakan gerai tepi jalan make terletak berhampiran dengan Masjid Padang Matsirant dan di jalan utama Jalan Padang Matsirat. The Kuih gerai menjual barang-barang makanan ringan tempatan seperti kek, biskut, pastri dan lain-lain gerai ini amat popular di kawasan itu dan menjadi agak sesak pada zaman rehat teh. Ia terbuka 12:30-05:30 dan terletak di sebelah BNZ Sempoy'y Nasi Campur dan di jalan utama.