Sheela's Restaurant

Ini adalah restoran yang menarik dan romantis terletak di Pantai Tengah dan hanya beberapa minit dari tempat yang panas pelancongan di Pantai Cenang.
 
Walaupun restoran yang boleh diakses dari jalan utama, anda mungkin akan pergi lalu tanpa menyedarinya atau berfikir bahawa ia sebenarnya boleh menjadi restoran. Ia kelihatan seperti harta swasta dengan taman tropika yang indah dengan banyak pokok-pokok dan perladangan. Tetapi apabila anda melihat tanda restoran, maka anda tahu bahawa ia juga bermakna untuk anda mempunyai pengalaman makan besar.

langkawi-sheela-restaurant-01
 
Seperti yang anda berjalan di sepanjang jalan yang sempit yang membawa ke taman, anda akan lulus oleh pokok-pokok buah-buahan banyak seperti longan, mangga, jambu batu, Butternut, dan juga pokok-pokok kelapa. Semua ini telah ditanam oleh Sheela sendiri, Wanita Melayu yang bersama memiliki restoran ini bersama-sama dengan suaminya Jerman Willy. Tidak hairanlah menu adalah separuh Asia dan separuh barat. Terdapat juga kolam kecil teratai di taman dengan banyak ikan di dalamnya.

Sheela selama ini telah menanam taman tropika ini yang dia suka. Restoran beliau dibuka hanya untuk makan malam dan taman dinyalakan dengan lampu mewujudkan suasana yang memukau. Terdapat meja kayu kecil dan kerusi empuk yang diletakkan di taman dengan banyak ruang di antara mereka. Anda akan mungkin duduk di bawah pokok kerana anda makan. Tetapi ada juga bumbung yang diliputi makan di tempat terbuka hanya dalam kes hujan atau kawasan taman menjadi penuh. Walaupun ruang makan ini dicipta artistik dengan bumbung condong dan banyak karya seni di dinding memberikan wajah desa tetapi elegan. Satu kebimbangan sesetengah mempunyai manakala makan malam di sebuah taman terbuka yang penuh dengan pokok renek dan pokok-pokok ... bagaimana pula nyamuk dan serangga? Baik kita mendapati beberapa tetapi apa-apa untuk bimbang tentang. Kakitangan menjaga mencukupi dan menggunakan penghalau serangga untuk menjauhkan mereka. Tetapi anda masih boleh menemui beberapa kucing dan anak-anak itu bergerak kira-kira walaupun. Mereka adalah haiwan peliharaan Sheela ini. Keseluruhan suasana restoran yang besar dan ia sesuai untuk pasangan untuk makan malam romantis dalam suasana taman yang subur.

langkawi-sheela-restaurant-02

Jadi, apa yang anda memesan pada itu Sheela? Menu ini agak luas dan secara amnya kita mendapati kebanyakan hidangan sangat bersedia dan bahagian agak besar.
 
Jika anda suka untuk mencuba tambang Barat, beberapa kegemaran kami di sini termasuk udang galah yang direndam dengan wain putih, Salad Iron Man (besar) atau Salad Kentang, dan kursus ini stik daging pinggang tender panggang dalam arang & berkhidmat dengan mash & beberapa salad. Pancungan kambing dengan mash juga merupakan pilihan yang baik. Jika anda suka, cuba ini Delight Langkawi dihidangkan dengan ikan Barracuda. Akhirnya menyelesaikannya di luar dengan pisang lempeng. Mereka menyimpan ais krim juga.
 
Dalam makanan Asia, terdapat beberapa pilihan yang hebat. Anda boleh bermula dengan Tom Yum Sup ... cemerlang. Antara kegemaran kami yang hebat di sini adalah (boleh menjadi sangat pedas untuk beberapa dan mereka membuat ia sesuai dengan keinginan anda) Mee Goreng Makaam, Nasi Goreng Khas dan lain-lain Chicken Satay sangat baik dan dihidangkan dengan kuah kacang kaya. Tetapi jika kita mempunyai untuk satu daripada beberapa hidangan, maka itu akan menjadi ikan pedas (mereka berkhidmat jenahak) dan udang masak lemak.
 

langkawi-sheela-restaurant-03  
 
Mereka juga pilihan bagus minuman keras dan wain. Keseluruhan perkhidmatan ini sangat ramah. Sheela dirinya sering mengelilingi meja dan berbual dengan para tetamu, dan bertanya kepada mereka tentang jika mereka suka makanan. Kakitangan semua terlatih dan mendekati anda dengan wajah tersenyum. Keseluruhan restoran adalah nilai yang baik untuk wang dan barangan yang berpatutan untuk pelbagai kategori pertengahan itu.
 
Saya amat mengesyorkan bahawa anda menempah terlebih dahulu. Restoran ini tidak mendapatkan penuh agak kerap dan tidak seperti kebanyakan restoran lain, mereka menutup pintu. Ini mungkin kerana mereka hanya mahu mengendalikan banyak tetamu yang mereka boleh dan memastikan bahawa kualiti perkhidmatan tidak terjejas. Jadi, jika anda cuba untuk berjalan di dalam, jangan terkejut jika anda melihat papan yang tergantung di pintu ditutup dengan mengatakan bahawa mereka adalah penuh dan tidak dapat menampung lagi para tetamu. Anda mungkin merasa pelik tetapi itu adalah bagaimana mereka beroperasi. Tidak ada menunggu dibenarkan di dalam premis restoran.
 
Mereka menerima semua kad kredit utama.
 
Waktu Buka
Mereka adalah dibuka dari 18:00 hingga 10:30 petang. Ditutup pada hari Isnin.
 
Lokasi & Kenalan
Sheela's Restaurant (Opposite Holiday Villa)
Pantai Tengah, Jalan Teluk Baru, Mukim Kedawang, 07000 Langkawi
Telefon: 604-955 2308 +; Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.