Rose Tea Restaurant

Restoran yang bagus dan mesra terletak di Pantai Cenang. Seperti yang anda berjalan di sepanjang jalan utama di Cenang, anda Wil mendapati restoran ini selesa di sebelah kedai Putumayo itu. Apabila anda melihat lembaga, ia berkata 'Rose Tea 2'. Saya masih tertanya-tanya mengapa nombor 2 dan di mana anda boleh lihat 'Rose Tea 1'. Tetapi ia adalah satu penemuan yang bagus di tempat seperti Pantai Cenang yang penuh dengan restoran.
 
Walaupun masakan di sini adalah Thai, ia mempunyai sentuhan inovatif yang tersendiri. Jika anda sedang mencari untuk makanan laut panas sangat pedas, maka ini mungkin bukan tempat untuk anda. Malah pemilik telah agak melunakkan rempah dan kekayaan makanan untuk disesuaikan dengan cita rasa pelancong asing. Tetapi setelah mempunyai makanan di sini beberapa kali, saya boleh mengatakan bahawa persediaan yang baik walaupun bahagian yang boleh menjadi lebih besar.

Keseluruhan suasana santai dan mesra. Restoran yang bersih dan begitu juga pinggan mangkuk di mana makanan yang dihidangkan. Terdapat teres di luar dengan tempat duduk di luar. Di dalam terdapat jadual yang mempunyai pemandangan indah Pantai Pantai Cenang dan ocean.Lots item dalam menu. Anda boleh bermula dengan beberapa salad seperti makanan laut bercampur-campur, udang, sotong atau salad daging lembu (antara RM10 hingga 15) atau sup (anda mendapatkan dalam dua bahagian - kecil dan sederhana, dari RM12 kepada RM20).

langkawi-Rose-tea-01

langkawi-Rose-tea-02

langkawi-Rose-tea-03

langkawi-Rose-tea-04 

 
Tetapi jika anda suka sup pedas, kemudian pergi untuk Tom Yam makanan laut atau udang sup. Mereka sangat baik dan berkhidmat dalam tiga bahagian yang berbeza - kecil, sederhana dan besar. Dalam Tom Yam anda akan mendapat variasi lain juga seperti ayam, daging lembu, sotong dan lain-lain makanan laut bercampur Bergantung kepada apa yang anda perintah, harga bagi bahagian sederhana berbeza dari RM25 kepada RM35.
 
Satu lagi persediaan hebat dan salah satu kegemaran kami adalah kari hijau yang datang dengan pilihan sayur-sayuran, ayam, udang, makanan laut dan lain-lain campuran berharga dari RM14 hingga 20.
 
Dalam kursus-kursus utama terdapat pelbagai hidangan daging, ikan, sayur-sayuran, sotong, udang, ketam, nasi goreng dan lain-lain Kebanyakan barangan datang dalam bahagian-bahagian yang berbeza seperti kecil, sederhana dan besar. Antara kegemaran kami termasuk udang kukus, ayam goreng dengan bawang putih & lada, ketam goreng dengan pes cili, udang goreng beras dll dan mengiringi mereka dengan bir sejuk. Ayam, daging lembu, ikan dan hidangan ketam (bahagian sederhana) antara RM20 hingga RM30.
 
Beer agak murah (RM4 - 6) bagi setiap botol. Mereka juga berkhidmat wain oleh kaca. Anda juga boleh mendapatkan jus buah-buahan segar. Semuanya itu merupakan satu pengalaman yang memuaskan bagi kami setiap kali kami pergi ke Rose Teh Restaurant.
 
Kod Pakaian
Smart kasual.
 
Waktu Buka
Buka untuk makan tengahari dan makan malam. Ditutup pada hari Jumaat.
 
Lokasi & Kenalan
1054, Jalan Pantai Cenang, Langkawi.