Red Tomato Restaurant & Lounge

Restoran yang bergaya terletak di hujung selatan Pantai Cenang dan bertentangan dengan Underwater World atau McDonalds. Hanya melihat untuk kumbang merah jambu yang diletakkan di jalan raya dan di mana restoran itu. Ia dikendalikan oleh satu pasukan Suami-Isteri Melayu / Jerman. Oli adalah Melayu dan adalah seorang artis. Beliau telah meletakkan bersama-sama dalaman yang menarik dan funky daripada restoran dan suasana keseluruhannya. Isteri Jermannya Tanja menjaga menu makanan dan perkhidmatan.
 
Pintu masuk ke restoran itu ditutup dengan banyak tumbuhan & pokok-pokok dan kelihatan hijau. Sebelum memasuki ruang makan, terdapat teres luaran yang dikelilingi oleh tumbuh-tumbuhan. Teres yang tepat di kaki lima, tetapi ladang-ladang hijau semua di sekelilingnya memastikan privasi yang mencukupi daripada orang ramai oleh. Yang duduk di luar boleh menampung kira-kira 30 orang.

langkawi-red-tomato-restaurant-01

Ruang makan di dalam, walaupun agak remang-remang, kelihatan sangat menarik. Terdapat saiz penuh cermin betul-betul di hujung ruang tamu. Jadual kayu berbaris di satu pihak dengan kerusi empuk, dan di sisi lain dari ruang tamu adalah bar yang panjang dipenuhi. Dengan menggantung cermin mata, sangkar burung dan candelier kristal, suasana keseluruhan agak santai dan menjemput tetapi elegan. Kapasiti tempat duduk di dalam adalah 35. Kakitangan semua muda, penuh perhatian dan agak friendly. Kadang-kadang apabila percuma, anda mungkin mendapati mereka berbual sesama mereka walaupun.
 

langkawi-red-tomato-restaurant-02

  
Red Tomato sangat popular untuk sarapan pagi yang enak dan juga untuk makan tengahari dan makan malam. Saya cadangkan Choice sarapan Peladang sebagai mesti cuba jika anda melawat restoran untuk kali pertama untuk sarapan pagi. Inilah yang Oli akan mengesyorkan juga. Ia mempunyai bahagian-bahagian yang murah hati kentang, dihidangkan dengan roti buatan sendiri atau roti bakar, tomato, cendawan, telur & keju, pilihan daging atau ayam belanda ham. Kos hanya RM12.50.
 
Satu lagi perkara menu sarapan besar adalah Benedict telur yang datang dengan telur rebus mendahului dengan bayam, dihidangkan dengan roti atau roti bakar, tomato, cendawan, pilihan salmon, bacon atau ham lain-lain Anda jarang akan mencari sarapan seperti barat yang bagus di tempat lain di pulau itu . Akhirnya selesai sarapan dengan kopi Lavazza.
 
Jika anda datang ke restoran untuk makan tengah hari atau makan malam, maka mesti ada ialah Sup Tomato itu. Dengan teliti mewajarkan nama restoran dengan sup tebal lazat. Restoran ini juga terkenal dengan rangkaian meluas salad. Cuba Salad Kesejahteraan yang datang dengan taman sayur-sayuran segar, mangga, alpukat, timun, tomato, kranberi dan salai lada tuna ... lazat. Salad Yunani juga sama-sama baik. Salad antara RM21 hingga RM27.
 
Dengan makanan Itali sebagai sebahagian daripada menu utama, Red Tomato mempunyai pelbagai pasta dan pizza. Salah satu pasta yang terbaik di sini ialah Mexicana yang datang dengan jalapeno, bawang dan lada dalam sos tomato berkrim dan mendahului dengan alpukat dan keju feta. Satu lagi hidangan pasta hebat adalah Mediterranean yang dihidangkan dengan udang, capsicum, zaitun & lompat dalam basil pesto dan mendahului dengan keju feta. Pizza dan pasta terdiri daripada RM21 kepada RM27.
 
Dalam daging, ikan dan ayam beberapa item kegemaran di sini adalah stik tenderloin dengan cendawan segar, filet salmon pan goreng dalam mentega dan jalur payudara Ayam hidangan Jerman di permesan sos krim. Item terdiri daripada RM35 kepada RM40.
 

langkawi-red-tomato-restaurant-03

 
Salah satu perkara terbaik mengenai restoran ini anda akan mendapat banyak barangan gluten percuma. Red Tomato juga terkenal dengan shake susu yang lazat yang amat tebal dan buah-buahan.

langkawi-red-tomato-restaurant-04
 
Pakaian
Smart kasual.
 
Waktu Buka
Setiap hari. 9:30-22:30
 
Lokasi & Kenalan
Red Tomato Restaurant & Lounge terletak bertentangan McDonalds dan Dunia Bawah Air.
No.5 Casa Fina Avenue, Pantai Cenang, Langkawi
Telefon +60 (04) 955 4055; Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Website: www.redtomatolangkawi.com