Perdana Quay

Perdana Quay adalah kompleks menyombong moden terletak di Telaga Harbour Park di kawasan Pantai Kok. Ia penuh dengan kelas atas kedai butik, restoran, bar dan spa, dan ramai, pengunjung terutamanya oleh yachters yang berlabuh kapal layar mereka dan bot belayar di marina bersekutu. Telaga Harbour Park pernah menjadi perkampungan nelayan. Kawasan dermaga 27 ekar telah tunduk ditukar menjadi marina moden di mana kapal layar pelbagai saiz termasuk kapal layar mega boleh berlabuh. Di sebelah pelabuhan adalah Perdana Quay.

langkawi-perdana-quay-01
 
Sebelah Jeti adalah boardwalk bersama-sama di tepi sungai itu. Restoran-restoran quanit sepanjang boardwalk dengan pemandangan air dan kelapa pendek pokok bergoyang dalam angin adalah kawasan yang berharga untuk yachters dan pelancong. Walau bagaimanapun, restoran berserta boardwalk lebih mahal kerana mereka perlu membayar kadar premium kepada pihak berkuasa berada di tepi sungai itu. Terdapat juga di dalam kawasan di Perdana Quay yang tidak menghadapi air tetapi mempunyai banyak restoran dan kedai-kedai membeli-belah.

langkawi-perdana-quay-main

Apabila anda berdiri di sebelah air di boardwalk dan melihat banyak perahu layar yang berlabuh di marina, dengan gunung-gunung dan hutan pada jarak pandangan adalah bukan kepalang. Malah ramai pelancong datang ke sini untuk rendam dalam pandangan matahari terbenam. Anda akan mendapati begitu banyak daripada mereka shuffling kamera mereka untuk mengambil gambar semasa matahari terbenam.

F & B Outlets di Perdana Quay
Terdapat beberapa kedai makanan & minuman besar di Perdana Quay. Berikut adalah beberapa orang-orang yang terkenal yang kegemaran untuk kedua-dua pelancong dan yachters:
 

langkawi-perdana-quay-theloaf
The Loaf Bakery & Bistro
Ini adalah satu rangkaian kedai bakeri kualiti Malaysia dan satu di Perdana Quay telah yang pertama ditubuhkan. Ia telah ditubuhkan pada tahun 2006 Mereka menyediakan produk roti setiap hari dari bahan-bahan tempatan dan yang diimport segar menggunakan teknik penaik Jepun. Selain daripada roti bakar segar & pastri, Loaf juga terkenal dengan minum petang dan juga makan di restoran makan tengahari & makan malam dengan menu penuh a la carte. Lot no. C9. Telefon: +604 959 4866
 
Mare Blu
Ini adalah salah satu restoran yang besar dan tarikan makan di Perdana Quay oleh tepi sungai itu. Dengan hiasan kedesaan, ia menyajikan hidangan Itali dan dibuka untuk makan tengah hari & makan malam. Chef Tarmizi telah melatih dari salah satu dapur Itali terbaik di Kuala Lumpur dan membuat hidangan dari bahan-bahan tempatan dan yang diimport segar.
 
Terdapat pelbagai pizza dan pasta. Sebahagian daripada hidangan hebat termasuk Fried Duck payudara dengan Mangga dan Fisherman Piring. Hidangan yang sangat popular yang lain adalah ayam barbeku Brazil, kebab daging lembu, kambing dan lain-lain kaki
 
Mereka berkhidmat wain dan minuman keras yang lain. Terdapat lebih daripada 60 koktel yang berbeza untuk dipilih. Bar ini benar-benar dipenuhi. Terdapat kedua-dua di dalam dan di tempat duduk di luar.
Dibuka setiap hari 11:00-11:00. Lot no. B5-6. Telefon: +604 959 3830

Privilege Restoran
Ini adalah salah satu restoran yang agak baru di Perdana Quay terletak di tingkat pertama. Hiasan dalaman yang moden dan hangat. Chef Anuar menyediakan Melayu yang besar, India, masakan Cina dan Nyonya dengan sentuhan inovatif menggunakan bahan-bahan bukan tradisional. Mereka juga mempunyai sebuah bar dan menawarkan jam gembira (15:00-19:00). Wi-fi percuma disediakan. Telefon: +604 956 1188

Harbour Steakhouse
A steakhouse dengan tepi sungai hidangan stik yang bagus. Hidangan termasuk T-Bone, Rib Eye, Lamb Rack, panggang Ikan Dory, Pan Fried Chicken dan lain-lain Payudara Mereka berkhidmat semua item panggang dengan sayur-sayuran, corb pada bongkah dan jaket kentang. Ia juga menawarkan BBQ Brazil yang dikenali sebagai Chiaroscuro. Lot no. A3-4 Perdana Quay. Telefon: +604 9592830

Tapaz
Restoran yang mengagumkan terletak di sudut boardwalk dan menghadap pemandangan air yang indah daripada Telaga Harbor. Mereka berkhidmat pelbagai permulaan Sepanyol dan kursus utama di sini dan juga banyak hidangan Barat dan Asia. Anda boleh pergi untuk Tapaz Piring atau mencuba Hati Ayam dihidangkan dengan roti buatan sendiri. Mereka juga mempunyai hidangan makanan laut dan daging. Ia terbuka untuk makan tengahari dan makan malam. Telefon: 0123294094

Hamachi Restoran Jepun
Restoran kecil tetapi popular menghadapi Harbor. Dengan peruntukan tempat duduk di luar (di bawah kanopi a) ia menawarkan pemandangan air serta masakan Jepun yang sangat baik. Ia mempunyai pelanggan sendiri dan pelanggan. Restoran ini juga popular dengan pelancong yang cintakan makanan Jepun yang sahih dan menyajikan makan tengah hari dan makan malam. Telefon: +604 9592332

USSR Restoran
Sebuah restoran tepi sungai popular yang menawarkan masakan Rusia dan Asia Tengah sahih disediakan oleh Chef Rusia. Dibuka setiap hari dari 01:00 hingga 23:00.
Telefon: 604-956 1023 +, + 6017-560 1486; Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Maharaja Restaurant
Hidangan masakan dan juga Mesir dan Barat yang bagus India. Ia mempunyai suasana terbuka yang besar dan susunan tempat duduk bagus & selesa. Perkhidmatan yang baik dan mesra. Mereka juga menghantar makanan ke hotel anda. Restoran ini boleh berfungsi sebagai alternatif makan yang bagus untuk mereka yang tinggal di hotel seperti Danna atau Berjaya. Telefon: + 604-9593400

Artisan Pizza
Ini adalah cawangan baru. Mereka membuat Pizza yang bagus dengan menggunakan roti gandum multi mereka sendiri. Ia juga menawarkan sandwic, pasta, ikan & kerepek, telur dan lain-lain perkara Mereka mempunyai menu sarapan yang dihidangkan sehingga 6 petang. Menu pencuci mulut menawarkan beberapa barangan yang bagus seperti crepes dan laici / mangga kastard. Cawangan Kuah mereka menawarkan barang-barang seperti chop ayam / kambing, kepak ayam BBQ dan lasagna manakala cawangan ini di Perdana Quay mempunyai beberapa tawaran baru seperti kek, kopi dibancuh segar dan ais krim gelato.
 
Grandious
Ini adalah bilik wain bawah tanah menjual lebih 300 jenis wain dari seluruh dunia. Mereka mempunyai koleksi bermula dari wain yang agak berpatutan kepada orang-orang yang berkualiti premium.
Telefon: 6 +04 9592068

kemudahan
Terdapat ruang letak kereta yang mencukupi dalam Perdana Quay.
 
Bayaran Masuk
Kemasukan ke Telaga Harbor Park dan Perdana Quay adalah percuma.
 
Waktu Buka
Buka harian. Restoran-restoran di Perdana Quay selalunya dibuka sekitar pukul 11 ​​pagi dan dibuka sehingga lewat petang dan beberapa di luar pertengahan malam. Masa terbaik untuk melawat adalah semasa matahari terbenam.
 
Lokasi & Kenalan
Perdana Quay terletak di dalam Telaga Harbor Park di Pantai Kok Kawasan dan di jalan raya Jalan Telok Burau itu. Ia adalah 15 minit dengan kereta / teksi dari Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi dan 30 minit dari Pusat Bandar Kuah.
 
Alamat dan Perhubungan:
Perdana Quay
Telaga Harbour Park, Pantai Kok, 07000 Langkawi, Kedah Darul Aman, Malaysia
Telefon: + 604-959 1826