La Sal Dining

Jika anda sedang mencari untuk makan malam romantis mempunyai jari anda dicelup ke dalam mandi pasir pada musim panas ini terpendam matahari sambil menonton matahari terbenam yang menakjubkan dan mempunyai koktel yang eksotik, anda boleh mempertimbangkan La Sal di Casa Del Mar Hotel di Pantai Cenang, anda boleh 't salah.
 
Walaupun terdapat juga tempat makan di dalam yang bermula di bilik bersebelahan dengan piano dan bar wain dengan dinding liat menawarkan suasana mesra namun bergaya bagus, ruang makan meliputi teras kanopi tertutup dan kemudian ke kawasan didambakan pantai terbuka di bawah bayang-bayang daripada tapak tangan bergoyang.
 
Setiap jadual linen putih di atas pasir dengan obor kelipan adalah syurga terpencil untuk makan. Tidak hairanlah hotel ini dinamakan Casa Del Mar yang bermaksud 'Home oleh laut' dalam Bahasa Sepanyol. Perhatikan bahawa manakala La Sal lebih dikenali dan disebut sebagai restoran, ia sebenarnya adalah bar koktel dan La Luna di Casa Del Mar sebenarnya restoran. Walau bagaimanapun, adalah lebih mesra dan lebih dikenali sebagai tempat makan La Sal.

Masakan ini merupakan gabungan makanan laut barat dan tempatan dan beberapa hidangan lain. Kami biasanya akan mula kecerdasan digoreng kataifi udang crackles berkhidmat dengan alpukat yg Dibumbui dan mangga salsa. Ini dilengkapi dengan jintan putih lim mayo memberi rasa yang manis-masam-masam ... sangat baik!
 

  
 
Satu lagi starter besar adalah udang tempura dengan wasabi mayonis. Secara alternatif, pergi untuk fillet daging lembu Australia dihidangkan dengan kucai, mash, kacang dan selada air. Ini dilengkapkan dengan hollandaise dan bawang merah jus. Beberapa kursus utama kegemaran kami di La Sal diperap rak kambing dihidangkan dengan kari kentang, telur & timun raita (dibuat dalam yogurt atau dadih) dan dilengkapkan lagi dengan jem mangga, atau tuna aurat dihidangkan dengan kentang, kacang dan sayur-sayuran yang lain . Jika anda gemar masakan Melayu, kemudian mencuba pinggan ujian Malaysia ... anda akan mendapat rasa pelbagai hidangan tempatan.

langkawi-LaSalDining-01
 
Akhirnya kita akan menamatkan dengan buatan ais krim atau tart coklat karamel.
 
Bumbung dilindungi teres boleh menampung 35 tetamu dan kawasan pantai (alur sawit) mempunyai kapasiti 50. julat harga purata bagi entrees: RM35 - 40; Kursus utama: RM35-80.
 
Salah satu keistimewaan di La Sal adalah pelbagai koktel klasik dan inovatif - ramuan unik yang dibuat daripada jus segar, buah-buahan tempatan, herba, rempah ratus dan diselitkan dengan semangat. Beberapa koktel tandatangan termasuk:
 
1) CDM Bellini - Disediakan dengan halia segar dicampur dengan Mutlak & Lychee minuman keras dan dibentangkan dalam seruling champagne.
 
2) 5 rempah ratus rebus Apple & Cinnamon Mojito - Kismis & Cinnamon adalah diselitkan dalam rum Bacardi dan dicampur dengan limau segar, daun pudina kacau dengan gula perang & epal rebus, kemudian mendahului dengan Soda.
 
3) Tom Yam Martini - a Martini super kering disediakan dengan serai, lengkuas, limau purut dan halia Lime diselitkan dalam Vodka digabungkan dengan cili & ketumbar diselitkan Vodka. 

langkawi-LaSalDining-05
 

langkawi-LaSalDining-02  

langkawi-LaSalDining-03

langkawi-LaSalDining-04
 
Jika anda sedang merancang untuk membuat cadangan perkahwinan atau menyambut ulang tahun anda, pengalaman La Luna di pantai boleh membuat sesuatu yang anda tidak akan lupa. Casa Del Mar menawarkan pakej yang termasuk menu sajian dan wain premium terpilih, dan akan mengatur jadual untuk anda di kawasan terpencil dan eksklusif pasir yang membuatnya malam yang sangat istimewa.
 
Kod Pakaian
Smart kasual.
 
Waktu Buka
Menyajikan sarapan, makan tengah hari & makan malam.
Anda perlu membuat tempahan terlebih dahulu.
Dibuka setiap hari dari 7 pagi. Perintah terakhir pada 10:30 malam. Kad kredit diterima.
 
Lokasi & Kenalan
Casa del Mar, Jalan Pantai Cenang, Langkawi
Telefon: 604-955 2388 +; Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
Restoran ini sebahagian daripada Casa Del Mar Hotel yang terletak betul-betul di jalan raya Jalan Pantai Cenang ini. Tanya sesiapa mengenai hotel dalam Pantai Cenang dan anda akan tahu di mana ia.