L'Osteria Italian Restaurant & Bar

Terletak di persekitaran yang hijau dan dikelilingi oleh taman dan kolam ikan, ini adalah sebuah restoran Itali yang asli di Pantai Tengah. Ia juga berfungsi sebagai bar yang bagus, mesra & santai. Suasana yang selesa & santai. Anda akan melihat banyak pelancong dan penduduk tempatan membanjiri tempat ini yang suka makanan Itali tulen walaupun. Lorenzo, pemilik yang telah berjalan restoran ini sejak beberapa tahun, sangat bersemangat tentang bagaimana makanan itu disediakan & berkhidmat dan suasana keseluruhan.
 
Tempat makan yang mempunyai persekitaran yang biasa neo-ukiran tradisional dengan bumbung gaya kampung. Di dalam terdapat banyak seni moden yang tergantung di dinding putih. Musiz jazz atau muzik Itali bermain di latar belakang. Manakala restoran menawarkan tempat duduk dalaman terutamanya, juga mempunyai beberapa meja diletakkan luar sekiranya anda ingin makan di ruang terbuka.

 langkawi-LOsteriaItalian-02

Datang ke makanan, terdapat agak beberapa item Itali dalam menu. Walau bagaimanapun kegemaran saya adalah untuk memulakan dengan sup makanan laut. Ia sangat baik dan penuh dengan sotong, kupang dan bahan-bahan lain. Sup cendawan juga bagus. Mereka membuat kayu dipecat pizza. Kayu dipecat ketuhar bata telah diimport dari Itali. The pizza adalah nipis berkulit dan benar-benar baik. Anda sebenarnya boleh melihat tukang masak yang membuat doh pizza anda mengarahkan belakang partition kaca dan kemudian memasukkannya ke dalam kayu yang dipecat ketuhar selepas topping ia dengan semua bahan-bahan.
 

langkawi-LOsteriaItalian-01

 
Salah satu pizza yang terbaik yang kita suka di sini adalah Pizza 4 Stagioni. Ia mempunyai aneka ayam belanda, ham, keju Mozzarella, tomato, cendawan, buah zaitun, artichokes dan lain-lain diletakkan di atas asas Pizza berkulit nipis. Rasa lazat.
 
Satu lagi hidangan besar kentang lembut gnocchi selasih pesto alla Genovese dan asparagus. Pujian yang dengan zucchini dan kentang. Jika anda suka, cuba yang luar biasa agnolotti itik confit mendahului dengan sos cendawan tebal dan petunjuk pudina. Pengisian itik adalah benar-benar lembut. 

langkawi-LOsteriaItalian-03
 
Untuk pasta, satu hidangan tandatangan mereka adalah pasta makanan laut. Satu lagi besar adalah pasta dengan tiram. Kambi siakap juga bagus. Hidangan besar lain termasuk ravioli buatan sendiri. Mereka juga menyediakan stik baik dan anak-anak domba. Tetapi memberitahu mereka secara khusus bagaimana anda mahu mereka supaya disediakan. Akhirnya melengkapkan hidangan anda dengan beberapa pencuci mulut yang hebat seperti mangga crepe mangga dengan ais krim, tiramisu, satu dari banyak pilihan gelati dan lain-lain.

Perkhidmatan ini bagus dan mesra. Jika ia akan menjadi sesak maka perkhidmatan mendapat terjejas pada masa dan masa menunggu meningkat selepas anda memesan makanan anda. Tetapi seperti yang saya katakan, ia adalah sebuah restoran santai dan anda tidak perlu pergi ke sana menjangkakan perkhidmatan restoran kedudukan tertinggi mewah.
 
Mereka berkhidmat makan tengah hari & makan malam. Bar adalah dipenuhi dan mempunyai pilihan yang baik daripada wain.
 

langkawi-LOsteriaItalian-04  
 
Pakaian
Smart kasual.
 
Waktu Buka
12 tengah hari setiap hari sampai 12 pertengahan malam. Mereka menerima kad kredit.
 
Lokasi & Kenalan
L'Osteria
Lot 2863, Padang Mek Siam
Jalan Pantai Tengah, Langkawi
Telefon: 604-955 2133 +; Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.