Kedai Bebas Cuti di Pantai Cenang

Pantai Cenang adalah benar-benar tidak tempat panas untuk membeli-belah bebas cukai. Setelah berkata, jika anda tidak mahu meninggalkan tempat tepi pantai yang selesa dan mengambil teksi sepanjang jalan ke Kuah, atau jika anda hanya mencari wain & alkohol, bir atau coklat & minyak wangi pada harga yang murah, anda tidak perlu untuk pergi lebih jauh daripada Pantai Cenang.
 
Malah semua barang-barang ini boleh didapati dalam banyak dan dalam pelbagai jenama & kualiti di kedai-kedai bebas cukai di sini. Sebagai sebuah tempat pelancongan panas, Pantai Cenang juga telah menarik beberapa kedai-kedai bebas cukai yang besar untuk menubuhkan perniagaan di sini. Kedua-duanya terletak di hujung selatan dan di kompleks yang sama di mana Underwater World yang terkenal terletak.
 
Kedua-dua pusat membeli-belah Duti Free ialah The Zon Shopping Paradise dan Coco Valley. Mereka begitu kerana terletak dari hampir semua hotel di Pantai Cenang dan Pantai Tengah, anda boleh berjalan ke kedua-dua pusat-pusat membeli-belah. Dan ada Mc Donald di premis yang sama ditambah dengan beberapa restoran besar yang lain menutup dengan sempurna pujian kepada pengalaman membeli-belah anda. Terdapat juga ruang tempat letak kereta yang besar di hadapan kompleks. Anda juga akan mendapat banyak teksi dari sini ke kembali jika anda memerlukan demikian.

langkawi-the-zone-pantai-cenang

The Zon Shopping Paradise (Bebas Cukai)
Ini adalah besar 3,000 kaki persegi duti pusat membeli-belah bebas cukai yang terletak di hujung selatan Pantai Cenang dan seterusnya ke Dunia Bawah Air. Ia telah beroperasi sejak 1995 dan telah menjadi kegemaran kepada pelancong yang tinggal di Pantai Cenang dan Pantai Tengah.
 

Sementara Zon menyimpan pelbagai perkara, yang paling murah dan membeli yang terbaik termasuk minuman keras, rokok dan minyak wangi. Anda akan mendapat banyak pilihan wain dan spirit yang ditawarkan pada harga yang sangat murah. Saya lepas membeli sebuah 1L Absolut Vodka hanya RM14. Beer juga agak murah di sini.
 
Terdapat juga tawaran hebat untuk Coklat (dengan jenis besar). Sebagai contoh, anda akan mendapat 200g Tobelrone hanya kira-kira RM9.50. Perkara-perkara lain di kedai termasuk koleksi bagus minyak wangi & kosmetik, hadiah & cenderamata barangan, pakaian dan bahan pakaian, barang kemas, pen, jam tangan, cermin mata hitam, bagasi & beg. Kedai itu memang mempunyai banyak stok dan ruang untuk bergerak.

The Zon juga mempunyai outlet di Oriental Village di Pantai Kok.
 
Waktu Buka: 10:00-07:30
Lokasi & Kenalan: Jalan Pantai Cenang, berhampiran hujung selatan Pantai Cenang. Dunia Bawah Air. Telefon: + 604-955 5300

langkawi-duty-free-coco-valley

Coco Valley (Bebas Cukai)
Ini adalah kedai duti Percuma lagi terletak di kawasan yang sama dengan The Zon dan bersebelahan dengan Underwater World di Pantai Cenang. Kedai ini telah membuat nama untuk Coklat - jenis luas dan harga yang hebat. Selain coklat, anda akan mendapat minuman keras, rokok, minyak wangi dan jam tangan. Saya juga telah melihat mereka menjual beg bagasi ... banyak daripada mereka telah menimbun di hadapan pintu masuk. Mereka juga mempunyai unit besar di Bandar Kuah yang pada dasarnya untuk borong.

Waktu Buka: 10:00-06:30 (Hari Biasa); 09:30-09:00 (Cuti Sekolah)
Lokasi & Kenalan: Underwater World, Pantai Cenang. Telefon: (604) 966 9316