fatCupid Restaurant Langkawi

Tiga sepupu Jacky, Jeremy & Keith mempunyai persediaan bagi restoran yang bagus dan selesa di Pantai Tengah ini. Ia terletak di hujung lorong belakang blok Matahari Mall dan sebahagian daripada hotel La Pari Pari itu. Ia beroperasi secara bebas dan terbuka kepada tetamu luar juga. Setelah tinggal di Australia dan belajar seni masakan Asia kreatif, sepupu telah kembali dan menubuhkan restoran mereka sendiri fatCupid pada April 2012. Jadi ia restoran yang agak baru tetapi telah mengukir nama untuk dirinya di pulau itu. Jadi apa yang istimewa tentang fatCupid? Ia merupakan satu restoran terbuka tetapi bumbung dilindungi, agak luas, moden tetapi dengan sentuhan seni dan kelihatan & berasa sangat menyegarkan. Dengan kaca mengungguli meja, kerusi anggun dan kipas siling, restoran ini menawarkan suasana yang kasual & ramah.

langkawi-fatcupid-01

Ia dibina di dalam taman yang menarik menetapkan dengan banyak tanaman hijau, tumbuh-tumbuhan dan pokok-pokok di sekeliling. Dari jadual, anda juga boleh menikmati pemandangan kolam renang luar di hotel dan kampung yang seperti bilik terletak di taman. Jadi keseluruhan suasana yang santai dan selesa.
 
Walaupun Keith adalah tukang masak yang pakar dalam bahasa Melayu, Nyonya (gabungan masakan Cina dan Melayu) dan tambang Australia, Jacky dan Jeremy menjaga para tetamu. Mereka semua yang terlibat secara peribadi dalam perkhidmatan restoran bersama-sama dengan kakitangan mereka. Dan ini memastikan anda dijaga dengan baik sepanjang masa. Perkhidmatan telah secara konsisten baik.

langkawi-fatcupid-02

Sejak ia adalah sebuah restoran terbuka, mungkin ada masalah dengan nyamuk terutama di waktu malam. Pemilik telah cukup sensitif dan menawarkan serangga dan nyamuk penghalau untuk menjaga masalah tersebut.
 
fatCupid berfungsi semua makanan termasuk sarapan / sarapan lewat pagi, makan tengah hari dan makan malam, dan kami telah mencuba mereka semua. Peliknya, makanan yang telah secara konsisten baik setakat ini.

langkawi-fatcupid-03
 
Sarapan mencuba Salai Salmon Croissant Sandwich (RM20), atau Sandwich Brekkie iaitu sandwic bakar dihidangkan dengan telur goreng, ayam belanda ham dan cendawan (RM19). Mereka mempunyai beberapa barangan lain dalam sarapan termasuk lempeng, telur dadar dengan roti bakar, daging & sandwic telur dan lain-lain
 
Untuk makan tengah hari & makan malam, anda boleh pergi untuk beberapa hidangan Nyonya sangat popular atau barangan Melayu. Jika anda mencuba Nyonya, di sini adalah kegemaran kami:
 
Laksa Nyonya (RM25) - ini adalah laksa utara tradisional Malaysia mempunyai pedas krim kelapa asas dan berkhidmat dengan pilihan bee hoon (mee hoon) atau mee (mi telur) atau kedua-duanya bercampur-campur. Accompaniments termasuk tauhu goreng, telur rebus, kacang panjang, ayam dicincang dan lain-lain
 
Hidangan lain Nyonya besar untuk mencuba adalah Nasi Sambal Udang (RM27) yang merupakan hidangan udang dihidangkan dengan sayur-sayuran, ayam berempah dan beras, dan Nasi Ayam Pontay (RM25) yang merupakan hidangan ayam.
 
Walaupun menu yang tidak begitu besar, anda mendapatkan beberapa pilihan dalam makan tengah hari dan makan malam biasa. Dalam pembuka selera mencuba kek ikan, atau pergi untuk salah satu salad (mencuba pumkin & mangga salad atau salad calamari, atau salad daging lembu ... mereka semua agak lazat). 

langkawi-fatcupid-04-fishandchip
 
Dalam kursus-kursus yang utama terdapat dua jenis utama pilihan ... kasual dan kuasa. Utama kasual termasuk barang-barang seperti burger, stik, ikan & kerepek dan lain-lain Walau bagaimanapun, salah satu kegemaran kami yang hebat dalam kursus utama Melayu di sini ialah Rendang Daging (RM35) - ini adalah stew daging lembu rempah ratus dengan sedikit kelapa kuah dan dihidangkan dengan putih beras. Satu lagi perkara yang besar adalah Cili Udang Anglio Olio (RM38) - bawang putih panggang udang cili dihidangkan dengan pasta. Lamb Kurma (RM45) adalah sangat baik juga.
 
Dalam pencuci mulut pergi untuk krep pisang kelapa (sesuatu yang agak berbeza dan cemerlang) atau coklat brownies buatan sendiri.
 
Mereka mempunyai bar (dengan kaunter selesai batu) pada satu hujung. Ia menghidangkan koktel bagus seperti daiquiri tembikai, serai MOJITO, expresso martini dan lain-lain
 

  
 
Waktu Buka
Buka 9:00-22:30 (ditutup pada hari Isnin).
Bar masih dibuka sehingga tengah malam. Anda boleh berjalan di dalam atau membuat tempahan meja terlebih dahulu.
 
Lokasi & Kenalan
Restoran ini terletak di belakang blok Sun Mall di Pantai Tengah masa lalu Green Village Hotel dan pada akhir lorong. Jadi ia sedikit berjalan kaki dari jalan utama.
 
fatCupid (La Pari Pari Hotel)
2273, Jalan Teluk Baru, Kampung Tasek Anak, 07000 Langkawi
Telefon: 604-955 1010 +; E-mel (Pertanyaan & Tempahan): This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.