7 Roof Restaurant

Restoran ini dinamakan sedemikian kerana tujuh bumbung kayu itu. Dari luar anda sebenarnya boleh mengira bumbung segi tiga hijau dibina berturut-turut satu demi satu.
 
Malah keseluruhan restoran itu dibuat jika kayu dan berwarna hijau kedua-dua luar dan dalam. Saya diberitahu oleh pemilik bahawa dia banyak digunakan kayu mahogany untuk kawasan pedalaman. Ia hanya tidak restoran, tetapi suasana keseluruhan dan sekitar restoran itu adalah benar-benar hijau.
 
7 Roof terletak di sebuah taman dengan banyak tumbuhan dan kehijauan di sekeliling termasuk kolam. Terdapat laluan berbatu yang membawa kepada pintu masuk. Pada bahagian belakang taman lebih indah dengan pokok-pokok yang berlainan, tumbuhan semak & hiasan.
 
The Sunflower Spa terletak di bahagian belakang restoran ini yang dikendalikan oleh pemilik yang sama. Jadi jika anda ingin mengambil urutan sebelum makan, tempat ini boleh menawarkan kombinasi yang sangat baik dari rawatan spa diikuti dengan makan tengah hari yang besar atau makan malam.

Di dalam seperti yang saya nyatakan hampir keseluruhan hiasan yang dilakukan dengan menggunakan kayu berwarna hijau. Dengan meja kayu dan kerusi, kayu bumbung condong ia kelihatan seperti rumah Melayu lama walaupun restoran terutamanya menghidangkan masakan Cina, dan sudah tentu makanan laut disediakan dalam gaya Melayu.

langkawi-7-roof-restaurant-01 

 
Penduduk tempatan kebanyakannya datang ke sini untuk makanan laut yang segar. Dalam sup kita mengasihi Tom Yam Seafood Soup yang sup panas & masam mempunyai udang, sotong, crabmeat, cendawan, serai dan jus limau. Dalam pembuka selera, mereka mempunyai pilihan sate ayam, popia, salad makanan laut, kentang goreng dan lain-lain.

langkawi-7-roof-restaurant-02

Chili Tiger Prawn dengan sos bawang putih adalah salah satu hidangan yang paling kegemaran kami di sini walaupun mereka juga menyediakan ketam lumpur (beberapa perisa ketam cili, ketam lada hitam, ketam mentega keju, kari ketam lumpur dan lain-lain) benar-benar baik. Dalam menu makanan laut juga termasuk beberapa item daripada udang kara, udang raja, udang mantis, sotong dan lain-lain
 
Walau bagaimanapun ambil perhatian bahawa harga mereka beberapa hidangan seperti kerang dan makanan laut mengikut berat, jadi meminta harga akhir sebelum anda memesan dalam kes anda mahu menjadi pasti apa jumlah bil anda akan menjadi.
 
Hidangan tandatangan restoran adalah penjamin ikan shell yang mendakwa adalah satu-satunya di pulau ini yang menawarkan ini. Anda mempunyai pilihan kacau goreng daging shell dengan halia dan mata air bawang, kacau atau shell goreng dengan cili kering. Kedua-dua yang besar dan berkhidmat di bahagian-bahagian yang besar.
 
Jika anda ingin mencuba sesuatu yang lain daripada makanan laut, kemudian mencuba beberapa kegemaran kami yang lain di sini seperti ayam hitam lada, ayam dengan gajus, ayam bawang halia (kacau goreng), lada hitam atau kari daging lembu dan lain-lain Terdapat beberapa ikan yang inovatif perkara juga.
 
Ini adalah restoran pertengahan dan harga yang agak munasabah untuk kategorinya. Perkhidmatan pada umumnya sangat ramah dan cekap. Ini adalah tanda yang paling keluarga restoran berjalan di pulau itu sebagai salah satu ini.

Waktu Buka
12 tengah hari hingga 10 malam harian
 
Lokasi & Kenalan
7 Roof Restaurant
Lot 1751, Kampung Kuala Teriang, Mukim Padang Matsirat, 07100 Langkawi
Restoran ini kira-kira 15 minit dari Pantai Cenang dan 25 minit dari Kuah dengan teksi.
 
Telefon (Steven): 012-4239889
Telefon (Cik Kang): 012-4295889