Top Shopping Centers & Stores di Langkawi

Ia berkemungkinan bahawa anda berada di percutian yang singkat di pulau itu dan oleh itu masa adalah musuh hanya anda. Dan karena itu Anda ingin sasaran kedai-kedai yang terbaik dan pusat-pusat membeli-belah dengan cepat dan tidak sistematik mengimbas semua kedai-kedai besar yang ditawarkan Langkawi. Jadi di sini adalah pusat-pusat membeli-belah kegemaran kami dan kedai di pulau ini yang anda boleh memberi keutamaan dalam agenda membeli-belah anda.

langkawi-attraction-langkawi-parade-01

 (1) Langkawi Parade Megamall (Bebas Cukai)
Ini adalah pusat membeli-belah yang besar dengan 60 kedai-kedai, pasar raya, 12 restoran, sebuah hotel bajet moden, pawagam, pelbagai peringkat tempat letak kereta dan banyak lagi. Kota ini terletak di luar kawasan bandar dan teksi dari pusat bandar akan mengambil hanya 15 minit untuk sampai. Pusat membeli-belah adalah pilihan yang sangat baik jika anda mencari untuk membeli minuman keras percuma tugas & wain, tembakau, coklat atau minyak wangi. Terdapat juga kedai-kedai yang menjual barang-barang berjenama pada harga yang menarik.

Di dalam pusat membeli-belah, Teow Soon Huat (TSH) adalah penyewa utama dan terdiri daripada Supermarket yang besar dengan kedai-kedai jabatan. Ia bermula sebagai sebuah kedai runcit kecil pada tahun 1962 yang dijalankan secara bersama oleh dua adik-beradik. Ia kini telah diubah menjadi sebuah Pasar Raya besar & tugas tingkat tiga pusat beli-belah bebas pada tahun 2005 yang kini sebahagian daripada Parade Mall Langkawi, dan masih dijalankan oleh kedua-dua adik-beradik.
 
Anda akan mendapat yang terbaik dari anggur di Mall dari pelbagai negara termasuk Perancis, Australia dan Afrika Selatan. Anda juga akan mendapat Champagne dari beberapa jenama antarabangsa yang besar seperti Taittinger, Bollinger, Charles Heidseck, Lansson, Martini Asti, Laurent Perrier dan lain-lain roh, ada berbagai Scotch wiski, brendi & cognac, minuman keras dan banyak lagi. Teow Soon Huat merupakan pengedar Langkawi Carlsberg bir.
 

Terdapat kedai yang menawarkan cerut Cuba dan rokok keras meluncur dari semua jenama terkenal pada harga yang murah. Jadi pusat ini adalah tempat untuk perokok dan peminum.
 
Coklat ini tentu saja satu lagi sebab mengapa anda perlu melawat pusat membeli-belah. Ia dijual pada harga bebas cukai yang menarik. Terdapat pelbagai jenis coklat dalam tawaran. Tanda termasuk Cadbury, Toblerone, Lindt, Ferrero Rocher, Cote d Atau, Anthon Berg, Selepas 8, Droste, Maestro, Daim, Rafaello, Hershey, Kinder, Milka, Goldkenn, Milky Way, Ritter Sukan dan banyak lagi. Terdapat juga kedai-kedai bebas cukai yang menjual lelaki dan item fesyen wanita termasuk kasut. Anak-anak kedai-kedai menjual barang-barang seperti pakaian, aksesori dan mainan untuk anak-anak. Anda juga akan mendapat beberapa kedai yang menjual berbagai barang-barang berjenama (beg pakaian dan beg besar) dan lain-lain pada harga bebas cukai.
 
Tanda dalam minyak wangi termasuk Chanel, Issey Miyake, Dior, Armani, Hugo Boss, Gucci, Clinique, Estee Lauder, Lancome, Maybelline, L'Oreal, Giorgio dan beberapa yang lain. Ada minyak wangi herba dan semula jadi juga.
 
Alamat dan Perhubungan:
Langkawi Parade Megamall
A14-15, Pokok Assam, Langkawi
Telefon: (604) 966 5017/5018; E-mel: enquirytshbhd.com
 

 langkawi-attraction-oriental-village-01

(2) Shopping at Oriental Village
Jika anda melawat Oriental Village untuk menaiki Kereta Kabel, kemudian menggabungkan dengan pengalaman membeli-belah yang baik untuk membuat yang terbaik daripada lawatan anda. Desa ini udara bertemakan kompleks membeli-belah terbuka dengan banyak kedai-kedai runcit dan gerai yang menjual pelbagai jenis makanan termasuk souvenir, hadiah, pakaian, kacamata hitam, perhiasan, karya seni dan banyak lagi. Terdapat juga sebuah kedai bebas cukai di sini menjual alkohol, rokok dan minyak wangi dengan harga yang menarik.
 
(3) Langkawi Night Market
Ini adalah lebih dari pengalaman daripada yang lain. Anda tidak akan pergi ke sana untuk membeli bahan-bahan ganti canggih atau coklat. Ini adalah bazar negara atau pasar desa daerah yang mengatur mengenai setiap malam di tempat yang berbeza di pulau itu. Pasaran ini adalah yang paling popular untuk pelbagai jenis kotoran makanan Melayu panas murah & paip disediakan dan disampaikan oleh para pedagang dari gerai-gerai sementara mereka. Ini adalah tempat yang terbaik untuk bertemu penduduk tempatan dan pengalaman hidup tempatan. Terdapat gerai-gerai yang turut menjual pelbagai barang-barang kecil yang berbeza termasuk hadiah & cenderamata, perhiasan, pakaian, jam tangan palsu dan lain-lain, tetapi mereka semua kualiti murah & rendah yang tujuan utamanya untuk penduduk tempatan dan pelancong yang mempunyai bajet yang rendah.
 

langkawi-attraction-idaman-suri

(4) Idaman Suri
Anda bertanya kepada suri rumah tempatan di mana mereka pergi untuk alat memasak dan barangan isi rumah, Idaman Suri mungkin akan menjadi satu-satunya nama anda akan mendengar. Nama dalam bahasa Melayu bermaksud Keinginan '' Desperate 'yang pusat membeli-belah ini mampu dengan bangga memenuhi sejak bertahun-tahun. Bangunan kekuningan besar terletak beberapa minit memandu dari Kuah Town Center.

 Beberapa item yang benar-benar murah dan hebat termasuk peralatan dapur termasuk periuk & kuali, cawan & piring dengan desain yang unik novel, indah direka periuk teh seramik, berbagai macam coklat, peralatan rumah, perabot dan lain-lain
 
Alamat dan Perhubungan:
1 Taman Seri Berlian (Kuah) di Langkawi; Telefon: + (604) 966 3353
 
(5) Langkawi Fair Shopping Mall (Bebas Cukai)
Ini adalah pusat membeli-belah yang tertua di Kuah dan mempunyai kira-kira 100 kedai-kedai yang menjual pelbagai barangan termasuk coklat, minyak wangi, pakaian, barang kemas, kasut sukan dan banyak lagi. Ada beberapa restoran di dalam termasuk Mc Donalds. Walaupun tidak semua kedai-kedai bebas cukai, anda akan mendapat beberapa item bebas cukai seperti alkohol, tembakau, coklat dan lain-lain Mall juga mempunyai pasar raya yang besar. Anda boleh mendapatkan baik kemeja-T di sini pada harga yang berpatutan. Maklumat lanjut di bawah Shopping di Kuah.

Waktu Buka: Setiap hari, 10:00-22:00
Alamat dan Perhubungan: Lot FF8, Jalan Persiaran Putra, Langkawi; Telefon: + (604) 969 8100
 
(6) Jetty Point Shopping Complex (Bebas Cukai)
Ini dua tingkat kompleks membeli-belah moden locatetd sebelah Jeti Kuah. Walaupun tidak betul-betul murah, pusat membeli-belah yang mempunyai beberapa kedai-kedai yang menawarkan semua jenis barang termasuk barang kemas, jam tangan, coklat, barang-barang cenderamata, kaca mata hitam & cermin mata, kasut, produk elektronik kecil minuman keras, batik, barangan kraftangan, pakaian lelaki & wanita, kristal & barangan kaca, minyak wangi, kembang gula dan lain-lain
 
Terdapat juga restoran dan tempat letak kereta yang mencukupi. Ia merupakan pusat membeli-belah yang mudah bagi mereka yang meninggalkan pulau itu dengan feri dan suka melakukan tugas istimewa membeli-belah percuma.

Open Hours: Mon-Thu: 9am–5:30pm; Fri: 9am-6pm; Sat: 9am-1pm.
Address & Contacts: Lot 15, Kompleks Perniagaan Kelibang, Kuah
Phone: +(604) 966 7560 or +(604) 969 7973; Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


(7) The Zon and Coco Valley (Duty Free)
Although two separate large stores, they are located next to each other in Pantai Cenang where at the Underwater World premises. These two stores offer nice duty free shopping opportunities to tourists in both Pantai Cenang and Pantai Tengah. The Zon is particularly great for cheap Alcohol, tobacco etc. You can also get chocolates, perfumes, cosmetic and select electronic items here at duty free prices. Coco Valley has earned its name for chcolates at great prices. You will get sprits, wine & cigarettes here as well.