Shopping in Padang Matsirat

Kawasan Padang Matsirat tidak direka untuk pembeli biasa. Kampung-kampung yang pelik dan sawah padi hijau tidak gel dengan pusat-pusat membeli-belah moden dan oleh itu anda tidak akan mencari mana-mana pusat membeli-belah yang besar atau kompleks di Padang Matsirat. Setelah itu, ada memang ada beberapa kedai seni & kraf khusus serta pasar membeli-belah kampung dengan gerai penjaja di kawasan itu. Sebagai contoh Atma Alam Batik Art Village menjual barang-barang buatan tangan Batik eksklusif dan otentik yang dibuat oleh artis tempatan.
 
Penjaja gerai berbaris di sepanjang jalan yang sempit yang membawa kepada Bidang tempat Burnt Rice, menjual semua jenis barang termasuk bahan pakaian, cenderamata & hadiah item, pernak pernik kecil dan banyak lagi. Satu lagi tempat yang hebat untuk membeli-belah bebas cukai di lapangan terbang, yang mempunyai akses percuma bahkan kepada pelancong telah tinggal di pulau itu.
 
Berikut adalah semua pilihan membeli-belah utama di Padang Matsirat Langkawi:
 
Atma Alam Batik Art Village
Terletak di jalan utama Jalan Padang Matsirat, ini adalah sebuah bangunan bertingkat tunggal yang besar dengan sverela bahagian. Di sini pelukis tempatan mencipta produk eksklusif batik buatan tangan. khusus beautifull adalah orang-orang yang dilakukan ke atas sutera. Anda boleh membeli pelbagai jenis bahan pakaian Batik termasuk potongan-potongan kain, kemeja-T, puncak dan banyak lagi. Terdapat juga bahagian yang menjual barang-barang yang diperbuat daripada seramik. Bagian ketiga menjual lukisan minyak yang dicipta oleh artis-artis tempatan.
 
Membeli-belah di Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi
Ini adalah satu-satunya tempat di Padang Matsirat di mana anda boleh membeli-belah bebas cukai. Ada cukup kecil beberapa kedai-kedai bebas cukai yang besar di dalam dewan utama. Bahagian yang terbaik ialah bahawa seksyen membeli-belah di lapangan terbang itu boleh dicapai oleh kedua-dua penumpang dan juga pelancong yang sudah tinggal di pulau itu. Jadi, anda boleh datang dari hotel anda, meletak kereta atau teksi anda, dan membeli-belah bebas cukai di lapangan terbang.
 

  
 
Anda akan mendapat pelbagai barangan termasuk pakaian dan bahan pakaian dari pelbagai jenama terkenal, cenderamata, minyak wangi, kosmetik, minuman keras dan tembakau dan banyak lagi. Beberapa item kegemaran kami di sini termasuk cenderamata termasuk cincin utama dan model yang dirancang pada Coklat Kemerahan Eagle, simbol Langkawi. Walau bagaimanapun, anda tidak boleh mencari tawaran yang sama seperti di kedai bebas cukai bandar Kuah.
 
Pasar Malam Padang Matsirat
Negara pasar tempatan mingguan yang diadakan di ruang tempat letak kereta yang besar di Jalan Padang Matsirat pada setiap hari Ahad. Banyak vendor tempatan mendirikan gerai sementara mereka menjual makanan tempatan, makanan ringan, bunga, sayur-sayuran, perhiasan dan barang-barang lain. Seluruh tempat akan diterangi oleh cahaya di malam hari. tempat yang hebat untuk berbual dengan penduduk tempatan dan barang-barang kecil pikap pada harga yang murah.
 
Penjaja Gerai
Terdapat banyak gerai-gerai berbaris di sepanjang jalan yang sempit yang membawa kepada Bidang tempat Burnt Rice. Seperti yang anda berjalan di sepanjang, anda akan berasa seolah-olah anda sedang berjalan melalui pasaran tempatan. Jalan ini bermula dari sudut ruang di mana Pasar Malam set up pada hari Ahad.
 
Jadi, apa yang Anda dapatkan di gerai-gerai penjaja ini? Hampir semua jenis barang-barang kecil termasuk cenderamata, perhiasan, cermin mata hitam, jam tangan, pakaian, bunga tiruan dan banyak lagi. Ini mungkin tidak mempunyai kualiti yang sangat tinggi tetapi tidak ada yang kurang cukup kegemaran penduduk setempat. Siapa yang tidak suka untuk membeli barang-barang comel dan berguna dengan harga tanah murah. Pelancong yang tahu tentang pasaran ini, sering datang ke sini untuk mengambil barang-barang kecil untuk dibawa pulang sebagai hadiah.
 
Pasaran dibuka sepanjang sepanjang hari. Ia terletak di Kampung Raja di kedua sisi jalan yang sempit yang membawa kepada Bidang Burnt Rice.