Langkawi Crystal

Dua rakyat Malaysia mulai ini usaha kecil yang rendah hati poroducts kaca & membuat kristal selepas mereka yang diilhamkan oleh seni yang rumit di Pulau Venice.
 
Satu usaha yang bermula sebagai rumah meniup kaca skala yang rendah, kini merupakan pendirian tangguh yang menghasilkan beberapa keping kaca yang paling indah dan kristal. Syarikat itu telah dijauhi cetakan pengeluaran besar-besaran yang sangat umum di Eropah, dan telah memilih untuk membuat setiap bahagian individu buatan tangan secara manual.

langkawi-attraction-langkawi-crystal-01
 
Dan yang menghasilkan bentuk bebas yang menarik yang jarang ditemui di tempat lain.
 
Semua produk adalah buatan tangan dengan menggunakan teknik yang dipanggil pembakaran. Ini adalah satu proses yang sangat menuntut dan mencabar yang memerlukan kedua-dua kelajuan dan ketepatan dalam keadaan yang sangat sukar. Ia memerlukan kaca harus dipanaskan, sesak nafas dan kemudian teliti berbentuk hanya dalam beberapa minit. Jika tidak kaca lebur akan mula menitis sehingga de-membentuk karya seni. 

langkawi-attraction-langkawi-crystal-02
 
Anda akan kagum bagaimana tukang di sini menghasilkan desain eksklusif walaupun cabaran itu dan bagaimana mereka menikmati pekerjaan. Anda boleh berjalan kaki ke bengkel dan benar-benar menonton tukang membuat produk barang pecah belah.
 
Pendaftaran & Jam Buka
Masuk adalah percuma. Ia dibuka setiap hari 9:00-18:00.
 
Lokasi & Kenalan
Langkawi Crystal
Lot 1804, Plot 55, Jalan Kisap, Kuah.
Telefon: (604) 966 1555
 

  
 
Terletak 5kms utara Kuah Town dan di jalan Jalan Kisap itu.