Jewelry Shops in Langkawi

Mengapa anda akan membeli barang kemas dari Langkawi? Saat berlibur di pulau itu jika anda membeli cincin atau batu untuk satu sayang, satu kelemahan yang jelas ialah jika anda untuk beberapa sebab perlu mengembalikannya, pulau itu mungkin terlalu jauh untuk berbuat demikian.
 
Baik jika anda terlupa tentang kerugian ini dan menganggap apa yang anda beli akan didasarkan pada keinginan muktamad dan keputusan akhir, maka ada banyak sebab untuk mencari barang kemas di pulau ini.
 
Dan yang pertama tentu saja adalah harga. Kerana status bebas cukai di Langkawi, ada beberapa barang kemas yang menawarkan produk dan reka bentuk mereka dengan harga yang sangat menarik. Jika anda seorang pemastautin di Malaysia, anda boleh mencari perbezaan untuk lagu 25 hingga 30% lebih rendah berbanding dengan tempat-tempat lain di negara ini. Dan jika anda datang dari tempat-tempat seperti UK dan Amerika Syarikat, perbezaan dapat dekat dengan bahkan 50%.
 
Sebab kedua ialah, anda akan mendapat reka bentuk yang indah di pulau itu yang anda tidak boleh mencari tempat lain. Terdapat banyak pulau diilhamkan desings. Dan ada beberapa peniaga yang sangat terkenal di pulau itu berurusan dengan berlian, emas dan banyak yang berharga dan separa batu berharga lain. Mereka mempunyai saluran besar dan pereka pakar.
 
Dan sebab yang ketiga untuk membeli barang kemas di Langkawi adalah kerana sebahagian besar barang kemas terkenal di sini menawarkan seumur hidup jaminan pembelian kembali jika anda ingin menjualnya di luar pada masa tertentu pada masa akan datang atas apa jua alasan.
 
Berikut adalah kedai-kedai perhiasan yang paling terkenal di Langkawi:

langkawi-attraction-MG-Gold-01

MG Gold & Jewelers
Mereka telah beroperasi di pulau selama bertahun-tahun dan kedua-duanya adalah pemborong dan peruncit emas dan permata batu. Mereka juga adalah satu-satunya di pulau yang mempunyai stok lengkap berlian dan batu permata berharga. Mereka menawarkan 14K, 18K dan 22K warna emas.
 

  
 
Daripada batu permata yang diimport yang ditawarkan bebas cukai di kedai runcit mereka termasuk Diamond, Emerald, Ruby dan Blue Sapphire. Kristal yang diimport termasuk onyx, citrine, aventurine, amethyst, aquamarine, topaz biru, opal hitam, peridot, lapis, pirus, turmalin, garnet, rutil, jed dan banyak lagi. Ia juga menawarkan mutiara Sabah.
 
Mutiara yang dibawa terus dari ladang mutiara di Asia. Ini memberikan kelebihan kos yang besar kepada pelanggan. Kisaran terbaik Jade diimport dari Burma. Potongan-potongan yang diukir tangan dan tangan selesai.
 
Jika anda mahu lebih banyak reka bentuk daripada apa yang mereka miliki di bilik pameran mereka pada hari kunjungan anda, mereka juga boleh membawa lebih banyak saham dari cawangan Pulau Pinang dalam tempoh satu atau dua hari. Bilik pameran mereka di sini terletak di Fair Mall Langkawi di Kuah.
 
Lot FF47, Tingkat 1 dan Lot GF E4, Tingkat Bawah
Langkawi Fair Shopping Mall, Jalan Persiaran Putra, 07000 Langkawi
Telefon: (604) 966 9323, 966 7323; E-mel: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
Ethnic Colours
Satu lagi tukang emas sangat terkenal di pulau itu. Mereka berurusan dengan batu permata, batu semi mulia, batu pelbagai warna, platinum, mutiara dari pelbagai jenis termasuk hitam, emas, mutiara air tawar dan lain-lain Ia juga menawarkan pelbagai perhiasan perak (Silvex) dengan kualiti yang tinggi berjaya tamat di perak 925 sterling. Desain yang indah dan termasuk gaya asli seperti krom gaya jantung, perak lama, gaya Tribal dan lain-lain
 
Mereka mempunyai bilik pameran di Langkawi Fair dan Parade Mall Langkawi.
 
Langkawi Fair Shopping Mall
GF4, Jalan Persiaran Putra, 07000, Kuah, Langkawi
Silvex di GF3B (Bersebelahan Mc Donalds)
Telefon: + 604-967 1970
 
Langkawi Parade Mega Mall
Aras 2, Shop12, 07000 Pokok Asam, Kuah, Langkawi
Telefon: + 604-967 1840