Faizy Crystal Glass Blowing Studio

Jika anda suka buatan tangan barang-barang kaca yang indah, ini adalah tempat untuk pergi di Langkawi. Pada Faizy Crystal Glass Blowing Studio, tukang-tukang tempatan membuat pelbagai kaca membuat barang-barang kristal yang luar biasa indah. Walaupun meniup kaca seni meningkat pada tahun 1990-an di Malaysia, studio ini di Langkawi telah ditubuhkan pada tahun 2002. Sejak itu para tukang tempatan di sini telah menggunakan kaedah manual untuk menghasilkan karya seni yang indah.
 
Semasa meniup kaca, udara ditiup ke dalam sekeping lebur kaca untuk membuat gelembung dan tukang bekerja pada gumpalan kaca untuk memberikan bentuk yang halus. Ini adalah proses memakan halus yang memerlukan blower untuk bekerja dalam relau pada suhu yang sangat tinggi di antara 1,300 dan 1,400 ° ° C, dan mengekalkan kepanasan yang terpancar semasa.

langkawi-attraction-faizal-glass-01

Pada Faizy Crystal Langkawi, bahan mentah (cermin mata) untuk membuat barang-barang yang dibawa dari Belanda manakala warna warna berasal dari Jerman. The pengetahuan teknologi pembuatan gelas yang telah disesuaikan daripada Sweden. Namun semua perkara yang dirancang dan buatan tangan di studio ini oleh artis-artis tempatan. Item di sini dihasilkan untuk dijual di kedua-dua pasaran tempatan dan antarabangsa (terutama di pasaran Eropah pada masa ini).

Kaca meniup studio terletak di belakang bangunan utama Kompleks Kraf Budaya dalam jarak berjalan kaki yang mudah dari Kompleks Kraf. Jalan masuk dari jalan Jalan Teluk Yu dan berlawanan dengan Pantai Teluk Shark. Anda boleh berjalan di dalam dan melihat demonstrasi bagaimana barang-barang seperti yang halus tangan dibuat oleh tukang-tukang. Tidak ada pengakuan atau demonstrasi tuduhan dan ada juga ada kewajipan di pihak anda untuk membeli apa-apa barang.

Jadi, apa jenis barang-barang kaca yang anda dapat di kaca meniup studio?

  • Aksesori dan desktop termasuk kaca membuat bebek & model haiwan lain, asbak, gelas wain, pemegang parfum, penutup kaca, berat kertas dan lain-lain
  • Pasu bunga dengan bunga kaca make tulip, piring buah-buahan & pemegang, plat sisi, warna lampu
  • Barang Kemas Crystal dengan reka bentuk yang rumit dan warna yang menakjubkan,
  • Piala & Anugerah dari berbagai bentuk & saiz, Crystal Kiub,
  • Dan banyak lagi ...

Jam Buka
Masuk adalah percuma. Kompleks ini dibuka 9:30-17:00. Ia ditutup pada hari Jumaat dan beberapa cuti umum. Rehat tengah hari adalah antara 01:00-14:00.
 

langkawi-attraction-faizal-glass-02  
 
Lokasi & Kenalan
Faizy Crystal Glass Blowing Sdn. Bhd. 07000, Langkawi (Langkawi Kompleks Kraf).
Telefon (Pejabat): +604 959 4885;
Cell: 012 402 2650
E-mel: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
Hembusan Faizy Crystal Glass terletak di Kompleks Kraf Langkawi, di belakang bangunan utama. Pendekatan ini dari Jalan Teluk Yu berlawanan dengan Pantai Teluk Shark di bibir pantai utara Pulau Langkawi. Ia adalah kira-kira 21kms dari Kuah Town dan 24kms dari lapangan terbang. Anda boleh datang dengan teksi, kereta sewa atau sebagai sebahagian dari tur. Lihat lokasi dalam peta di bawah. Menggunakan zum dan bergerak butang dan melihat tempat-tempat yang berdekatan.